Tickets
Shop
Nieuws 12 nov 2016

RTC Zuidwest zesde Regionaal Talentcentrum KNSB

De KNSB heeft zaterdag in De Uithof officieel de RTC-status toegekend aan RTC Zuidwest. Daardoor is er nu ook in de provincie Zuid-Holland, net als in vijf andere regio’s, een Regionaal Talentcentrum.

Foto : Stephan Tellier

RTC Zuidwest is de voortzetting van de langebaan- en inline-selecties en per april 2017 van de shorttrackselectie die nu nog onder RTC Dordrecht valt.  

Hoofdtrainer Arnold van der Poel denkt dat de komst van een RTC in Zuid-Holland bijdraagt aan het topsportklimaat in het schaatsen. “De beste worden in Nederland, daar gaan onze selecties voor”, laat hij weten in een persbericht van de KNSB.

Ook voorzitter Hans van Oosten toont zich opgetogen over de toekenning van de RTC-status. “Bij het gewest Zuid-Holland bestaat veel kennis en expertise op schaatsgebied, zowel trainingstechnisch als organisatorisch. Dat alles wordt nu gebundeld en ingebracht in deze nieuwe samenwerking onder de vlag van het RTC Zuidwest.”

Arie Koops, technisch directeur van de KNSB, vindt het ‘prachtig’ dat na RTC Noord, RTC Noordwest, RTC Oost, RTC Midden en RTC Zuid nu dus ook een RTC Zuidwest is. “Dit betekent dat er inmiddels zes fulltime langebaan-, drie fulltime shorttrack- en drie inline-skateprogramma’s draaien, terwijl er daarnaast inmiddels ook twee VTO’s (Vereniging voor Talentontwikkeling Kunstrijden) operatief zijn. Verspreid over het land creëren we daarmee een enorme talentenpool.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan