Tickets
Shop
Nieuws 23 mrt 2016

Marathonploegen Anema raken sponsors kwijt

De succesvolle marathonploegen van coach Jillert Anema moeten het voortaan stellen zonder sponsors Royal A-ware en Fonterra. Het team zelf wordt wel voortgezet en is op zoek naar nieuwe co-sponsors, zegt Bert Jonker namens hoofdsponsor Clafis.

Foto : Neeke Smit

Het wegvallen van de twee sponsoren heeft niet alleen voor de A-ware/Fonterraformatie gevolgen, maar ook voor de opleidingsploeg Tjolk. Hiervoor loopt de sponsoring eveneens ten einde.

De samenwerking tussen het langebaan- en het marathonschaatsen wordt wel gecontinueerd door de ploeg van Anema, maar het aantal schaatsers onder contract wordt teruggebracht van vijftien naar tien tot elf. 

Teamleden als Jorrit Bergsma, Arjan Stroetinga, Erik Jan Kooiman, Carien Kleibeuker en Irene Schouten wisten de afgelopen jaren met succes beide disciplines te combineren.

"We zoeken het meer in de kwaliteit en minder in de kwantiteit, maar de verbinding tussen de langebaan en de marathon laten we gezien de successen niet los'', aldus Jonker.

Hij is nog in onderhandeling met olympisch kampioen Jorrit Bergsma over een nieuw contract, maar verwacht binnenkort tot een akkoord te komen. Zijn echtgenote Heather Richardson-Bergsma verlengde eerder haar verbintenis met Clafis al tot medio 2019.

Bekijk alle transfers in het marathonschaatsen op ons speciale overzicht


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan