Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 28 jul 2016

Liveblog dag 4 EK Inline-skaten 2016

Vandaag (donderdag) staat de vierde dag van de EK inline-skaten 2016 op het programma. Schaatsen.nl zet de belangrijkste gebeurtenissen van dag vier van de EK in dit liveblog op een rij.

Lees alles over de EK inline-skaten 2016 op onze speciale pagina.

22.00u: Dag vier van het EK zit erop. Het was weer een mooie dag. Helaas haalde geen enkele Nederlander de finale van de 100 meter, maar dankzij goede prestaties op de afvalkoers werd het toch nog een mooie dag voor de oranjefans. Zo was er goud voor Marijke Groenewoud bij de junioren B. Ook bij de junioren A valt Nederland in de prijzen. Berber Vonk pakt zilver bij de dames en Chris Huizinga brons bij de mannen. Vervolgens is er ook nog een verrassende zilveren plak voor Manon Kamminga bij de senioren vrouwen. Hieronder kun je rustig teruglezen hoe dat allemaal ging.
Wij melden ons morgen weer!

21.30u:
En daar is de revanche van Bart Swings! De Belg wilde na zijn teleurstellend verlopen pistetoernooi iets rechtzetten op de weg. En dat doet hij. In een zinderende sprint verslaat hij de Italiaan Riccardo Bugari in de afvalkoers. Crispijn Ariëns en Luc ter Haar misten de finale maar net. Ze moesten er respectievelijk als laatste en voorlaatste af. 

21.01u:
Daar is de uitslag van de vrouwen. Een verrassende! De ene Lollobridgia is gediskwalificeerd en de ander wordt teruggezet in de ranglijst. Dat betekent dat Manon Kamminga opschuift naar de tweede plaats! Zilver dus voor Kamminga, goud voor de Belgische Sandrine Tas.

20.57u:
De mannen verzamelen zich bij de start voor hun 20 kilometer afvalkoers. De uitslag van de vrouwen is nog niet bekend. 

20.50u
: Nog steeds geen definitieve duidelijkheid over de uitslag bij de afvalkoers voor dames. 

20.44u: Manon Kamminga komt net tekort voor het podium op de afvalkoers voor vrouwen. In de eindsprint moet ze het afleggen tegen Francesca Lollobrigida, Giulia Lollobridiga en de Belgische Sandrine Tas, 

Al staat de uitslag nog niet vast. De jury overlegt nog omdat er wat schermutselingen waren in de laatste ronde.

20.00u: Een bronzen medaille voor A-junior Chris Huizinga op de afvalkoers. In de sprint is de Fransman Martin Ferrie duidelijk te sterk. Bart Hoolwerf haalt de finale net niet, maar geeft de race met zijn aanvalslust wel kleur. Ook Louis Hollaar - de eerste Nederland die uit koers wordt gehaald - rijdt een tijdje voor het peloton uit.

19.20u: Weer een medaille voor Nederland bij de dames junioren A! Berber Vonk weet in een afvalkoers vol waarschuwingen in de eindsprint het zilver veilig te stellen. Alleen de Duitse Larissa Gaiser moet ze voor zich dulden. Veronica Luciani pakt het brons. 

18.40: De heren junioren B (Tom den Heijer, Jordy van Workum en Teun de Wit) weten op hun afvalkoers allemaal de finale te bereiken. In de eindsprint moeten zij het helaas afleggen tegen Italianen Edoardo Quaronaen en Daniele Di Stefano en Fransman Ewen Foussadier. Tom den Heijer eindigt op plaats vier. 

18.15u: Marijke Groenewoud schrijft de afvalkoers bij de junioren B op haar naam. Na veel kopwerk van teamgenote Anna van den Bos blijven er in de finale twee Nederlandse en drie Italiaanse rijdsters over. Groenewoud weet haar Italiaanse collega's in de eindsprint voor te blijven! 

16.40u: Met zo'n 40 minuten vertraging - de baan moest droog worden geveegd en geblazen - worden dan eindelijk de finales van de 100 meter verreden. Zonder Nederlanders, helaas. Het gaat razendsnel.

Hier alle uitslagen op een rij:

Junioren B vrouwen: 1. Baier (Dui), 2. Pedronno (Fra), 3. Geoffroy (Fra)
Junioren B mannen: 1. Galar (Spa), 2. Pelizzon (Ita), 3. Salino (Ita)
Junioren A vrouwen: 1. Bonechi (Ita), 2. Bormida (Ita), 3. Keuleers (Bel)
Junioren A mannen: 1. Garcia (Spa), 2. Pucklitzsch (Dui), 3. Lida (Zwi)
Senioren vrouwen: 1. Schimek (Dui), 2. Bittner (Oos), 3. Bellet (Fra)
Senioren mannen: 1. Fernandez (Spa), 2. Passarotto (Ita), 3. Albrecht (Dui)

12.40u: Om 14.00u zullen G-skaters Anne Aalderink, Maartje Ellenkamp, Ricardo Smidt, Ewald van Bussel, Sophie Oud, René van Diepen, Brian Proost, Tessa Botman en Sara Oud op de EK-baan een wedstrijd over 100 en 500 meter rijden. Moedigen jullie aan?

12.30u: De finales 100 meter zullen om 16.00u zonder de Nederlandse rijders verreden worden. Jesper Hospes, Ronald Mulder, Moniek Klijnstra, Gerrie van Lingen, Elisa Dul, Merijn Scheperkamp en Janno Botman wisten wel de halve finale te bereiken, maar moesten hun buitenlandse collega's voor zich dulden. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan