Tickets
Shop
Nieuws 16 mei 2016

Leidse ijsverenigingen willen 333-meterbaan

Donderdagavond werd in de Leidse gemeenteraad vergaderd over een nieuw voorstel van sportwethouder Frank de Wit. Hij pleitte voor een nieuwe schaatshal van 250 meter. Tientallen sporters trokken daarop naar de commissievergadering met het verzoek voor een 333-meterbaan.

Foto : Soenar Chamid

Naast de schaatsverenigingen stemt ook een ruime meerderheid in de Leidse raad voor een aanpassing van het plan. “Als je het dan toch doet, doe het dan ook meteen goed”, luidde het volgens Sleutelstad in koor. De kosten lopen hierdoor met drie miljoen op, wat neerkomt op zo’n 150.000 euro per jaar aan extra exploitatiekosten.

Een deel van dat extra geld moet uit hogere inkomsten komen, omdat een langere baan naar verwachting meer bezoekers zal trekken. Met sporters vanuit de gehele omgeving zouden ook regiogemeenten zouden een duit in het zakje moeten doen. 

Namens de schaatsverenigingen pleitte ook oud-wereldkampioen Jeroen Straathof voor een 333-meterbaan. Yvonne van Delft van GroenLinks heeft nog wel een idee of twee waar ook extra geld vandaan kan komen. Als de huidige schaatshal aan de Vondellaan straks wordt ingeruild voor de nieuwe hal, wil de eigenaar vast iets anders met de plek langs het spoor. Een bestemmingswijziging zorgt voor een hogere waarde en die kan dan mogelijk een deel van de kosten dekken.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan