Met nog iets meer dan een jaar te gaan, is de kaartverkoop voor het ISU Wereldkampioenschap Shorttrack 2017 in Rotterdam gestart. Het WK vindt volgend jaar van 10 tot en met 12 maart plaats in Ahoy.

Het startsein voor de kaartverkoop voor het ISU WK Shorttrack 2017 werd vandaag gegeven op de uitverkochte laatste dag van de ISU World Cup in Dordrecht. Trouwe schaatsfans kunnen via schaatsen.nl vanaf nu als eerste tickets bestellen in de pre-sale. De publieksverkoop start op 11 maart tijdens de WK Shorttrack in Seoul. Kaarten zijn al verkrijgbaar vanaf 12,50 euro. 

Na ruim twintig jaar is Nederland in 2017 opnieuw gastheer van het ISU WK Shorttrack. Daar zal het Nederlandse shorttrack met onder anderen de boegbeelden Sjinkie Knegt en Jorien ter Mors een nieuw hoogtepunt beleven. ‘Ik beschouw dat als een beloning voor iedereen die de afgelopen jaren de schouders onder deze sport heeft gezet’, aldus toernooidirecteur Cees Juffermans. ‘Na drie uitverkochte evenementen in Dordrecht zit Ahoy straks ook drie dagen vol. Ons doel is om het beste en grootste WK ooit te organiseren. De combinatie van topsport, spektakel en entertainment zorgt volgend jaar voor een kolkend Ahoy.’

Het ISU WK Shorttrack is in Rotterdam met open armen ontvangen. ‘Tijdens het WK BMX in Ahoy en WK Beachvolleybal bij de ss Rotterdam is gebleken hoe mooi het is als topsport en entertainment bij elkaar komen’, aldus burgemeester Aboutaleb. ‘Sportwedstrijden worden sneller en dat past in een dynamische stad als Rotterdam. Het WK Shorttrack hoort daar zeker bij.’

‘We zullen een jaar voor de Winterspelen zeker meedoen om de medailles’, aldus technisch directeur van de KNSB Arie Koops. De bond en hoofdsponsor KPN zijn erg blij dat dit toernooi in 2017 in Nederland georganiseerd wordt.