Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 01 dec 2016

Dilemma's met Thomas Krol: 'Ik hou wel van een uitdaging'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma's. Zo leren we de schaatsers pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Thomas Krol.

Foto : Soenar Chamid

Bio
Naam: Thomas Krol
Geboortedatum: 16-08-1992
Woonplaats: Heerenveen
Team: Plantina Sprint
Opmerkelijk: Naast het schaatsen volgt Krol de opleiding Aviation Studies, hij hoopt na zijn schaatscarrière piloot te kunnen worden
Twitter: @thomaskrol
Instagram: @thomaskrol92

Dilemma's
Wereldrecord of wereldkampioen
"Dan kies ik zeker voor het wereldrecord! Dat lijkt me een stuk moeilijker, die records staan namelijk verschrikkelijk hard. De wereldtitel wordt elk jaar vergeven, maar de snelste persoon op aarde zijn lijkt me heel gaaf. En dan ben je toch ook een soort wereldkampioen?"

Pasta of pannenkoeken
"Op pasta schaats ik het beste, maar als ik voor mezelf mag kiezen, kies ik natuurlijk pannenkoeken. Dat vind ik eigenlijk lekkerder, pasta eet ik namelijk al zo'n 365 dagen per jaar."

Brought some noodles from Japan.. 🙈😂 #yakisoba #おいしい

Een bericht gedeeld door Thomas Krol (@thomaskrol92) op

Simpel of ingewikkeld
"Ingewikkeld, ik hou wel van een uitdaging."

Bocht of recht stuk?
"Het rechte stuk. De bochten mogen helaas nog wel wat beter. Af en toe lopen ze, en af en toe niet. Het rechte stuk gaat eigenlijk altijd goed. Behalve de eerste honderd meter van de 500 meter, daar ben ik helemaal niet goed in. Dan kan de bocht wat mij betreft niet snel genoeg komen."

Lang opblijven of vroeg naar bed?
"Lang opblijven. Ik ben echt een avondmens en ik blijf dan ook graag lang slapen. Met trainingen gaat dat helaas niet altijd goed samen. Met een training om acht, of zelf negen uur 's ochtends maak je mij echt niet blij."

Vliegen of schaatsen
"Het liefst de gulden middenweg natuurlijk: vliegen naar een verre bestemming om daar te schaatsen! Nee, ik kan hier echt niet tussen kiezen; nu kies ik schaatsen, maar later absoluut vliegen. Dat zijn de dingen waar ik het meeste waarde aan hecht."

#throwback - 1997, when I already knew what I wanted to do later... ✈️ #tbt

Een bericht gedeeld door Thomas Krol (@thomaskrol92) op

Concorde of Airbus
"Ik ben niet echt een Airbus-fan, dus ik kies de Concorde. Het is heel gaaf dat die vliegtuigen in vier uur van Londen naar New York vlogen en twee keer de geluidssnelheid haalden. Wel jammer dat 'ie nu niet meer vliegt. Als ik zelf mag kiezen zou ik trouwens voor Boeing gaan. De 747 blijft het mooiste toestel. Een docent van mij op de Hogeschool van Amsterdam zei weleens; een Airbus is te vergelijken met een Toyota Prius en de Boeing is een sportwagen."

Twitter of Facebook
"Twitter! Ik stem eigenlijk in met wat Jouke vorige week zei; er worden heel veel linkjes en dingen via Facebook gedeeld die ik eigenlijk niet hoef te zien. Facebook is persoonlijker; voor vrienden en familie. Met Twitter heb je een groter publiek, je kunt mensen makkelijker volgen en er komt veel nieuws binnen. Ik begin de dag daarom ook altijd even met Twitter."

Strand of bergen
"Bergen, honderd procent! Ik fiets daar ontzettend graag en vaak. Ik ben er niet zo goed in, want ik ben als sprinter een beetje aan de zware kant, maar ik denk dat ik elke berg in Europa inmiddels wel gehad heb. Mijn favoriet is de Stelvio. Die ben ik nu van alle drie de kanten opgereden. Het is een lange klim met veel haarspeldbochten en is niet te vergelijken met andere bergen. Ik ben sowieso een beetje een freak als het om steile bergen gaat: Zie ik een bordje met vierentwintig procent staan, dan wil ik erop! Ik wil die berg overwinnen, de grens opzoeken. Dat is een uitdaging, daar hou ik van."

Vandaag de Monte Zoncolan 'opgereden' #zoncolan #climb #steil #afzien #22%

Een bericht gedeeld door Thomas Krol (@thomaskrol92) op

1000 of 1500 meter
"Lastig! Als een 1500 goed loopt is ‘ie heel mooi. Het is het koningsnummer natuurlijk; een wedstrijd tussen de sprinters en allrounders. De 1000 is een mooie mix. Je rijdt op topsnelheid, maar het duurt net niet lang genoeg om helemaal kapot te gaan. Dus ik vind de 1000 misschien wel leuker."

Alleen maar 's nachts trainen of altijd op het publieksuur"Dan ga ik wel 's nachts trainen. Ik was toch al een avondmens. Ik heb dit jaar één keer op het publieksuur gereden. Nou, dan kun je niet echt goede dingen doen."

Geen olympische medaille of olympisch kampioen voor een ander land
"Dat is voor mij heel makkelijk; olympisch kampioen worden voor een ander land! Ik heb namelijk ook een Zwitsers paspoort. Deze spelen ga ik er natuurlijk honderd procent voor om voor Nederland uit te komen, maar mocht het niet lukken dan zou ik voor 2022 absoluut overwegen om voor Zwitserland te rijden."

Elke keer als je je schaatsen slijpt snij je je aan je vingers of je schaatsen zijn altijd bot?
"Ik snij m'n vingers wel! Ik kan echt niet rijden op botte schaatsen. Als ik dat alleen al in mijn hoofd heb zitten rijd ik tien procent minder goed. Dan maar een paar pleisters op mijn handen."

Vorige week werd Jouke Hoogeveen onderworpen aan een reeks lastige dilemma's. Wil je zijn keuzes nog eens nalezen? Klik dan hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan