Tickets
Shop

NK G-Marathonschaatsen

za 18 feb - za 18 feb
Marker Groningen

Op zaterdag 18 februari strijden de sporters met een verstandelijke beperking  op hun Nederlands Kampioenschap marathon in Groningen. De gehele dag zijn er marathonwedstrijden in Groningen, eerst voor de jeugd en 's avonds staan de toprijders en -rijdsters aan de start. Om half vijf starten de deelnemers aan het NK G-marathon.

In 2020 werd de eerste NK G-marathonschaatsen verreden in Hoorn. Winnares bij de dames werd Tessa Botman en bij de heren Ewald van Bussel.

Wedstrijd
In deze marathonwedstrijd starten alle deelnemers tegelijkertijd. De wedstrijd is 20 ronden lang.
Zodra de voorste rijders de laatste ronde ingaan, zal ook voor alle andere rijders de bel voor laatste ronde klinken. De wedstrijd eindigt dan voor iedereen bij het passeren van de streep en elke deelnemer wordt geklasseerd. Dus niet iedere deelnemer rijdt 20 ronden.


Locatie

Kardinge
Kardingerplein
Groningen

Google Maps openen

Deelnemerslijst

Het NK G-marathonschaatsen staat open voor iedere sporter met een verstandelijke beperking*.

Deelnemers kunnen zich tot 17 februari 23:00 uur hier inschrijven.

- De deelnemers schaatsen op noren of shorttrackschaatsen. De schaatsbuizen moeten gesloten zijn en de bladeinden moeten zijn afgerond met een kwadrant van een cirkel met een straal van minimaal 1 cm (vergelijk 10 cent munt).
- De deelnemers dragen schaats- of sportieve kleding en handschoenen.
Iedere deelnemer draagt een schaatshelm. Heb je geen schaatshelm, dan hebben wij een helm voor je te leen. Snijvaste handschoenen en snijvaste enkelsokjes worden aangeraden.
- Deelnemers dragen over de helm een helmcap. Deze ontvangt de deelnemer bij de aanmelding en wordt na afloop weer ingeleverd. Deelnemers ontvangen bij de aanmelding ook een transponder in bruikleen. De transponder wordt bij voorkeur om de enkel gedragen en na afloop weer ingeleverd.

Programma

Programma NK G-marathonschaatsen zaterdag 18 februari 2023
Aanmelden en afhalen helmcap en transponder     tussen 15.00 en 16.00 uur
Inrijden                                                                                16.30 uur
Start                                                                                     16.45 uur
Huldiging vanaf                                                                 17.15 uur
Inleveren helmcap en transponder                              tot 19.00 uur

Aansluitend aan het NK Jeugdmarathon en de NK G-marathonschaatsen wordt de Marathon Cup 14 - Bouwselect Marathon verreden in Kardinge.


Live

Het NK G-marathonschaatsen is te volgen via de livestream op schaatsen.nl/live


Uitslagen

Dames
1.  Emma van Rhijn (Katwijk)
2. Marit Kaats (IJsselstein)
3. Tessa Botman (Andijk)

Heren
1.  Ewald van Bussel (Twello)
2. Peter Le Clercq (Noordwijk)
3. Gertjan Groendijk (Bedum)
4. Hanz Jacobs (Hengelo)
5. Youri Wiersma (Houten)
6. Jaap Valk (Drachten)
7. Mark Kos (Huizen)
8. Nico Groendijk (Bedum)


Parkeren

Het parkeerterrein bij Kardinge is een zogenaamd Transferium wat inhoudt dat veel bezoekers van de binnenstad van Groningen hier hun auto’s kunnen parkeren. Ook de aangrenzende= sportaccommodaties en vele campers maken er gebruik van, het kan dus vrij druk zo niet vol zijn die dag.

Om gezoek en geen plek vinden te voorkomen kunnen diegenen die uit het zuiden komen het beste de afslag Lewenborg nemen. Na 100 mtr. rechts is er de inrit van de parkeerplaats van scholengemeenschap De Kluiverboom, dit is +/- 700 mtr. lopen langs het Zilvermeer naar Kardinge.

Ook kan men eveneens na de afslag Lewenborg na 100 mtr. tegenover de inrit Kluiverboom dus, linksaf slaan de Parkallee op. Bij de 2e afslag links bij het politiebureau komt u op het bedrijventerrein achter Kardinge waar de auto langs de weg geparkeerd kan worden. Dit is ongeveer 500 mtr. lopen, kan zowel rechtsom als linksom. Let op, via de Parkallee kunt u met de auto niet rechtdoor naar Kardinge, de weg gaat over in een busbaan!!!


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}