Tickets
Shop

Holland Cup 5 2023

za 18 feb - zo 19 feb
Marker Alkmaar

Wat is de Holland Cup?
De Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de twaalfde keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat.

In veel gevallen maakt de Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.
De Holland Cup is voor junioren A en ouder.

Wat valt er te verdienen?
De 500, 1.000, 1.500 en 3.000 meter (dames) en 5.000 meter (heren) tijdens de Holland Cup 5 tellen mee voor het klassement van de Holland Cup en kunnen rijders zich plaatsen voor de Holland Cup Finale.

De Holland Cup 5 is tevens selectie voor NK Afstanden neo-senioren.


Locatie

De Meent
Terborchlaan 301
1816 MH Alkmaar

Google Maps openen

Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}