Tickets
Shop

Holland Cup & Rabobank 4s / Utrecht City Bokaal - AFGELAST

za 8 jan - zo 9 jan
Marker Utrecht

Door de huidige coronamaatregelen is deze wedstrijd afgelast.

De Utrecht City Bokaal is een jaarlijks terugkerend langebaanschaatstoernooi gereden op De Vechtsebanen in Utrecht. De opzet van deze schaatsklassieker is in de loop van de jaren regelmatig veranderd, maar sinds 2007 is het een sprinttoernooi over twee keer 500 meter en twee keer 1.000 meter. De Utrecht City Bokaal is voor dames/heren Junioren A en ouder.

Wat valt er te verdienen?
De 500 en 1.000 meter op beide dagen telt mee voor het klassement van de Holland Cup & Rabobank. 

Wat is de Holland Cup & Rabobank?
De Holland Cup & Rabobank (voorheen: Rabo Holland Cup) is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de elfde keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart. Vanaf seizoen 2018-2019 is Rabobank naamgevende hoofdsponsor.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Holland Cup & Rabobank kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling).

In veel gevallen maakt de Holland Cup & Rabobank deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. 

De Rabo Holland Cup is voor junioren A en ouder en wordt mogelijk gemaakt door:


Locatie

Vechtsebanen
Mississippidreef 151
3565 CE Utrecht

Google Maps openen

Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}