Tickets
Shop

Holland Cup & Rabobank 4a / Gruno Bokaal - AFGELAST

za 8 jan - zo 9 jan
Marker Groningen

Door de huidige coronamaatregelen is deze wedstrijd afgelast.

De Gruno Bokaal is een jaarlijks terugkerend allroundtoernooi en wordt georganiseerd door het gewest Groningen. In 1975 vond de Gruno Bokaal voor het eerst plaats, destijds was het alleen een wedstrijd voor mannen. Nadat in seizoen 1984/1985 de Rabobanktrofee in Heerenveen ophield te bestaan, mochten de dames ook deelnemen omdat zij anders geen grote wedstrijd meer hadden. Naast een individuele wedstrijd is het ook een gewestelijke ploegenwedstrijd (Zilveren Schaats).

Samen met het Nederlands kampioenschappen allround is het de enige wedstrijd in Nederland die in de vorm van een grote vierkamp wordt gereden. De heren rijden dus 500, 5.000, 1.500 en 10.000 meter en de dames 500, 3.000, 1.500 en 5.000 meter.

Wat is de Holland Cup?
De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de elfde keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart. Vanaf seizoen 2018-2019 is Rabobank naamgevende hoofdsponsor.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Rabo Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling).

In veel gevallen maakt de Rabo Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Rabo Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

De Rabo Holland Cup is voor junioren A en ouder en wordt mogelijk gemaakt door:


Locatie

Sportcentrum Kardinge
Kardingerplein 1
9735 AA Groningen

Google Maps openen

Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}