Tickets
Shop

Holland Cup & Rabobank 3

za 11 dec - zo 12 dec
Marker Alkmaar

Wat is de Holland Cup?
De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de elfde keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart. Vanaf seizoen 2018-2019 is Rabobank naamgevende hoofdsponsor.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Rabo Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling).

In veel gevallen maakt de Rabo Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Rabo Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

De Rabo Holland Cup is voor junioren A en ouder en wordt mogelijk gemaakt door:


Locatie

De Meent
Terborchlaan 301
1816 MH Alkmaar

Google Maps openen

Deelnemerslijst

Geselecteerde deelnemers kunnen zich tot dinsdag 7 december 20.00 uur hier inschrijven.

Programma

Aanvangstijd wedstrijd
Zaterdag 09.00 uur: 500m Dames en Heren, 1500m Dames en Heren
Zondag 13.00 uur: 1000m Dames en Heren, 3000m Dames, 5000m Heren


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}