Tickets
Shop

KNSB International Invitation Cup

vr 1 okt - zo 3 okt
Marker Heerenveen

De KNSB International Invitation Cup is een meetmoment voor de Nationale Shorttrackploeg met andere buitenlandse toplanden. Onze Nederlandse toppers gaan het opnemen tegen rijders uit Hongarije, Italië, Canada, Duitsland, Frankrijk, België en Letland. Het is één van de eerste internationale wedstrijden in dit Olympische seizoen waarbij meerdere grote shorttracklanden aanwezig zijn. De KNSB International Invitation Cup vindt plaats in Thialf van vrijdag 1 tot en met zondag 3 oktober. 

Omdat de rijders dit toernooi als voorbereiding gebruiken voor de World Cups (waar de rijders zich kunnen kwalificeren voor de Spelen), wordt er geen enkel risico genomen betreffende corona. Toeschouwers zijn daarom helaas niet welkom bij de wedstrijd. 

De KNSB International Invitation Cup wordt mogelijk gemaakt door:


Locatie

Thialf
Pim Mulierlaan 1
8443 DA Heerenveen

Google Maps openen

Deelnemerslijst

De deelnemers kun je hier vinden. 

Programma

Vrijdag 1 oktober
Kwalificaties 500m, 1000m, 1500m en de relays

Zaterdag 2 oktober
500m (finales vanaf 16:44 uur)
1500m (finales vanaf 14:48 uur)
Relay mixed (finale om 11:46 uur)
Relay heren (halve finale) en dames (halve finale)

Zondag 3 oktober
1000m (finales vanaf 11:18 uur)
Relay heren en dames (finales vanaf 12:14 uur)

Alle drie de dagen beginnen om negen uur. Het volledige programma is hieronder te vinden. 


Live

De races zijn op zaterdag en zondag gratis te volgen via de livestream op schaatsen.nl/live


Uitslagen

De uitslagen zijn hier te vinden. 


Pers

Wil je de International Invitation Cup bijwonen als verslaggever of fotograaf, vraag dan een accreditatie aan via een e-mail aan persaccreditatie@knsb.nl. Naast een accreditatie heb je nodig: een geldige QR-code via de Corona Check app. Bij de entree in Thialf vragen we je een dagelijkse gezondheidscheck in te vullen en je temperatuur te laten meten. Entree voor de pers is aan de achterkant van Thialf (de reguliere persingang), je kunt via de trap direct naar boven. Hier worden ook de checks gedaan en de accreditaties uitgegeven.

Schrijvende pers krijgt geen toegang tot de baan. Je kunt gebruik maken van het perscentrum als werkplek, waar je de wedstrijden ook kunt volgen via de livestream. Interviews in de mixed zone zijn aan het eind van elke wedstrijddag. Voor fotografen hebben we voldoende plaatsen langs de baan, inclusief verhogingen om op te staan. Ook richten we voor jullie naast de baan werkplekken in.

Voor vragen kun je contact opnemen met persvoorlichter Carl Mureau: c.mureau@knsb.nl of 06 55747998.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}