Op zondag 16 juni 2019 organiseert IJs en Inline-Skateclub Purmerend tweetal pelotonstoertochten.

Familietoertocht
De eerste familietoertocht start om 10.00 uur vanaf het trainingscomplex (Trimpad 10, 1443 WB Purmerend). Er is een tocht van zo'n 10 kilometer voor beginners en kinderen met een snelheid van circa 16–18 km/uur. Een leuke gelegenheid voor ouders om gezellig mee te rijden. Het is tenslotte Vaderdag!

Vanaf het clubhuis wordt in peloton gereden langs de ringvaart van Purmerend in de richting van Edam waarbij je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de landerijen. Later steken we af richting het Purmerbos. Deelnemers dragen verplicht een helm. Overige beschermmaterialen wordt aangeraden. De kosten voor deze tocht bedragen € 5,00.

Toertocht 45-50 kilometer
De tweede tocht start om 13.00 uur is voor de mensen met een lange adem en heeft een totale afstand van circa 45-50 km. De pelotonstocht start op het clubhuis (Trimpad 10, 1443 WB Purmerend) en gaan wij langs het Purmerbos richting De Purmer, Monnickendam, Broek in Waterland, 't Schouw, oversteken met pont en via Purmerland richting Den Ilp en het Twiske in. Nadat wij Het Twiske achter ons hebben gelaten steven wij in gestaag tempo retour richting Purmerend om te finishen bij de IJs- en Inline-Skateclub Purmerend.

Dit evenement vindt plaats onder auspiciën van de KNSB. Deelnemers dragen verplicht een helm. Overige beschermmaterialen wordt aangeraden. Deze tocht wordt afgesloten met soep en een broodje hamburger. Graag vooraf opgeven voor de skeelertocht, stuur een e-mail naar skeelertocht@ijseninlineskateclub.nl of op de dag zelf. De kosten voor deze tocht bedragen € 7,50.