De Zilveren Bal is 's werelds snelste schaatsshow en organiseert op zaterdagavond 16 maart 2019 een juniorentoernooi geheel in de spectaculaire stijl van het hoofdtoernooi. 180 talenten in de categorieën C, B en A kunnen deelnemen aan het afsluitende sprintersbal. 

Deelnemen
Deelname is mogelijk via de open inschrijving. Je dient hiervoor in het bezit te zijn van een geldig KNSB lidmaatschap. De open inschrijving start op 25 februari 2019 om 12:00 uur. De kosten voor deelname bedragen €15,-. Een uitzondering is er voor de junioren B die zich plaatsen via het klassement van de Sprint League. Zij ontvangen een uitnodiging en hoeven geen inschrijfgeld te betalen.

Tickets
De Zilveren Bal Junioren is gratis toegankelijk. Je hebt geen toegangsbewijs om de helden van de toekomst aan te moedigen. 

Wedstrijdprotocol
Alle junioren rijden sowieso twee omlopen. De ritindeling voor de eerste omloop is op basis van willekeurig loting. De tweede omloop wordt ingedeeld op basis van de resultaten van de eerste omloop. Dus snelste uit de eerste omloop rijdt dan tegen nummers 2 en 3. Nummer 4 rijdt tegen nummers 5 en 6, enzovoort.

Na twee omlopen plaatsen, op basis van de snelst gereden tijd over de twee omlopen, de snelste drie schaatsers per categorie zich voor de Superfinale. De uitslag van de Superfinale bepaalt de uitslag van de top drie. Voor de rest van de deelnemers is de snelst gereden tijd over de twee omlopen bepalend voor het eindklassement.