Tickets
Shop

ISU EK Shorttrack

vr 23 jan - zo 25 jan
Marker Dordrecht
Het EK Shorttrack (23 t/m 25 januari) is het hoogtepunt van het shorttrackseizoen. Drie dagen lang staat shorttrack in de spotlights! Het EK belooft een spektakel te worden met dj’s, lichtshows en spannende races.

Het toernooi is een unieke kans om de Nederlandse shorttrackers te zien racen tegen andere wereldtoppers. In Dordrecht neemt Sjinkie Knegt het op tegen zesvoudig olympisch kampioen Victor Ahn. Een geweldig duel dat je niet mag missen.

Beschikbaarheid tickets

Er zijn geen kaarten meer beschikbaar voor het EK Shorttrack. Alle drie toernooidagen zijn uitverkocht.

KPN Clubhuis

Het KPN Clubhuis is dit weekend telkens een uur voor de start van de wedstrijd geopend e sluit ongeveer 45 minuten na afloop van de laatste wedstrijd.

Partners


Deelnemerslijst

De Nederlandse shorttrackers zijn favoriet voor het podium bij het EK in eigen land, maar de concurrentie is hevig. De hele shorttrackwereld kijkt naar Dordrecht, want in Europa rijdt de wereldtop. Ariana Fontana, Elise Christie, Vladimir Grigoriev en Victor Ahn zijn mondiale toppers.

Nederland start bij zowel de mannen als de vrouwen met het maximum van drie deelnemers. Andere landen met drie startplaatsen zijn Groot-Brittannië, Hongarije, Italië en Rusland bij de vrouwen en Frankrijk, Italië, Letland en Rusland bij de mannen. Andere landen kunnen één of twee deelnemers inschrijven.

De Nederlandse mannen en vrouwen gelden ook als titelkandidaten op de relay. De mannen zijn regerend wereldkampioen op dit onderdeel en werden in 2014 tweede op het EK, de vrouwen werden afgelopen winter Europees kampioen.

Downloads

Programma

Het EK Shorttrack duurt drie dagen. Voor het eerst wordt het toernooi gereden volgens een nieuwe opzet met alle finales in het weekend. Op vrijdag worden de kwalificaties van de verschillende afstanden gereden, op zaterdag en zondag  zijn de finales en worden de punten vergeven voor het overall klassement. Zondag komen de beste rijders in de stand uit in de superfinale over 3000 meter.

Er staat in Dordrecht meer op het spel dan de individuele titels. De relay is het meest prestigieuze en spectaculaire nummer in shorttrack. De Nederlandse mannen zijn regerend wereldkampioen op de relay en een van de topfavorieten voor goud.

Op vrijdagavond staan de heats op het programma, zaterdag de halve finales en zondagmiddag wordt het toernooi afgesloten met relay-finales voor mannen en vrouwen.

Het programma is onder voorbehoud. 

Klik hier voor de digitale programmakrant van het EK Shorttrack


Uitslagen

Klik hier voor de startlijsten, uitslagen en klassementen van het EK Shorttrack.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}