Tickets
Shop

De Zilveren Bal / Sprint League Finale

wo 11 mrt - wo 11 mrt
Marker Leeuwarden

De Zilveren Bal is 's werelds snelste schaatsshow en vindt op woensdagavond 11 maart 2020 voor de vijfde keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden met de beste sprinters van de wereld aan de start. Onder andere Femke Kok, Jesper Hospes, Yuma Murakami (JPN), Gilmore Junio (CAN), Viktor Mushtakov (RUS), Michelle de Jong, Angelina Golikova (RUS), Heather McLean (CAN) en Laurent Dubreuil (CAN) hebben zich tot nu toe aangemeld.

De wedstrijd
Sprinten, recht toe recht aan. Dat is de essentie van schaatsen en dat is De Zilveren Bal. De spectaculaire races over 100 meter met drie schaatsers tegelijk in de baan zie je nergens anders ter wereld! Tijdens de wedstrijd worden er vier omlopen gereden. Na elke omloop vallen er schaatsers af. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Zij bepalen in de finale wie de felbegeerde zilveren bal wint! Het publiek staat tijdens de race direct tegen de kussens en voelt het ijs bij de start opspatten!

De Zilveren Bal is tevens de finalewedstrijd is van de Sprint League.

Tickets
De Zilveren Bal is toegankelijk op vertoon van een entreekaart. Reguliere entreekaarten zijn vanaf 15 januari online verkrijgbaar voor €15,- per stuk en/of de kassa van de Elfstedenhal.

Hospitality
Als VIP naar 's werelds snelste schaatsshow? Dat kan! Je beleeft het evenement op een bijzondere manier. Je geniet van een volledig verzorgde avond in de aanwezigheid van vele sportieve ondernemers.

Meer informatie en het all-inclusive programma vind je op deze pagina.

Wat is de Sprint League?
De Sprint League is sinds het seizoen 2018/2019 een nieuwe wedstrijdcyclus voor het 'echte' korte werk. De wedstrijdenreeks bestaat uit de NK's Kortebaan, Pure Sprint en Supersprint en heeft uiteindelijk als finalewedstrijd de Zilveren Bal in Leeuwarden. De beste acht sprinters van het klassement na de eerste drie wedstrijden van de Sprint League plaatsen zich voor de vierde editie van De Zilveren Bal.

Zie voor de complete wedstrijdcyclus van de Sprint League het plaatsingsschema en de bijbehorende selectieprocedures op de website van de KNSB.

De Zilveren Bal Junioren
Het juniorentoernooi van De Zilveren Bal vindt op woensdagmiddag 11 maart 2020 plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Met zo'n 70 talenten aan de start wordt ook dit toernooi een waar spektakel. De Zilveren Bal Junioren is gratis toegankelijk. Meer informatie over het juniorentoernooi vind je op deze pagina.

Aftermovie


Deelnemerslijst

De deelnemers van De Zilveren Bal worden naarmate het toernooi dichterbij komt bekendgemaakt. In totaal doen er 66 schaatsers mee (33 vrouwen en 33 mannen). Benieuwd naar alle deelnemers? Kijk dan op de deelnemerspagina.

Programma

Woensdagavond 11 maart 2020
Vanaf 18.00 uur Deuren open voor deelnemers en publiek
19.30 – 22.00 uur De Zilveren Bal, 's werelds snelste schaatsshow
22.00 – 01.00 uur Afterparty in de Elfstedenhal

Tijden zijn onder voorbehoud en kunnen mogelijk nog wijzigen.


Live


Uitslagen


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}