Tickets
Shop
Nieuws 29 mei 2017

Van Ham en Vonk boeken zege in Waarland

Marcel van Ham heeft de vijfde KNSB Marathon Cup van het seizoen op zijn naam geschreven. De inline-skater van Team Okay Fashion & Jeans was zijn medevluchter en teamgenoot Crispijn Ariëns te snel af. Berber Vonk won de sprint bij de vrouwen.

Foto : Neeke Smit

En dat betekende alweer de tweede overwinning voor Vonk deze marathonreeks. De jongeling van Atom Skates won vorige week de derde KNSB Marathon Cup in Zeist, door het sprintje van een viertallige kopgroep te winnen. Vonk bleef zondag in Waarland Elma de Vries en Gerline Crediet voor.

Van Ham boekte zijn eerste zege dit seizoen bij de KNSB Marathon Cup. ArĂ¯ens had er daarentegen al twee gewonnen, waardoor hij Van Ham de zege wel gunde. Ingmar Berga, de winnaar van de marathon zaterdag in Gouda, werd op gepaste afstand derde. Bart Hoolwerf won de sprint van de overgebleven rijders en maakte zo de clean sweep van Okay Fashion & Jeans compleet.

Bij de beloften ging Stefan Wolffenbuttel er met de zege vandoor. Na een derde plek in Steenwijk en een tweede plek in Zeist was het nu wel raak voor de jongeling. Wolffenbuttel was met Sjors van der Meer en Martijn de Boer vooruit en reed in de laatste twee ronden weg bij zijn concurrenten. Van der Meer werd tweede, De Boer derde.

Bekijk hier alle uitslagen en de klassementen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan