Tickets
Shop
Nieuws 28 mei 2017

Berga klopt Ariëns in Gouda

De vierde wedstrijd in de KNSB Marathoncup werd zaterdagavond verreden in Gouda. Bij de heren namen ploeggenoten Ingmar Berga en Crispijn Ariëns een voorsprong op het peloton. De eindsprint werd gewonnen door Berga, die Ariëns naar plaats twee verwees. Luc ter Haar won de sprint van het peloton en pakte daarmee de derde plaats.

Foto : Bert Kool

Bij de dames was het Kelly Schouten die in haar eentje over de finishlijn snelde. Bijna tien seconden later finishte Manon Kamminga en Bianca Roosenboom in de strijd om plaats twee en drie.  Bij de beloften was Rico van Damme de sterkste man, hij bleef Marthijn Mulder ruim voor. De sprint om plaats drie werd gewonnen door Sjors van der Meer, die op zijn thuisbaan naar de derde plaats reed. 

Klassement
Na vier wedstrijden gaat Berga aan de leiding in het klassement, voor Ariëns en Ter Haar. Bij de dames staat Noraly Berber Vonk bovenaan, gevolgd door Janita Willems-Crediet en Elma de Vries. Bij de beloften staat Marthijn Mulder voorlopig eerste, voor Sjors van der Meer en Martijn de Boer. 

Zondag staat er alweer de volgende wedstrijd in de Marathoncup op het programma, dit keer in Waarland.

Klik hier voor de volledige uitslagen 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan