Tickets
Shop
Nieuws 10 dec 2016

Round up dag 2 WB Thialf: Dubbel goud op 1500 meter

De tweede dag van de Wereldbeker in het nieuwe Thialf zit erop. Wat gebeurde er allemaal? Lees het hier.

Foto : Soenar Chamid

Zaterdag stond de 1500 meter op het programma. En dat werd voor Nederland een daverend succes. Bij de vrouwen won Ireen Wüst, bij de mannen ging de zege naar Kjeld Nuis. Aan beide overwinningen zat een mooi verhaal. Voor Wüst was het al ruim twee jaar geleden dat ze won in Wereldbekerverband, terwijl Kjeld Nuis vorige week tijdens een trainingskamp geblesseerd raakte tijdens een downhill-rit op de mountainbike. Pas na zijn overwinning biechtte Nuis aan de buitenwereld op wat er was gebeurd.
undefined
De teamsprint is nog maar een klein onderdeel. Bij de vrouwen verschenen vijf ploegen aan de start. Japan ging er met de overwinning vandoor, voor Rusland en Nederland (Anice Das, Sanneke de Neeling en Bo van der Werff), dat brons veroverde.

 

De mannen haalden het podium niet. Amerika, Canada en Polen waren net iets sneller dan het Nederlandse treintje, dat niet helemaal goed op elkaar ingespeeld was.

 

Foto : Soenar Chamid

 

Op de mass start was er brons voor Evert Hoolwerf en zilver voor Irene Schouten. Bij de laatstgenoemde was er trouwens nog even verwarring over de uitslag. Wat er gebeurde? Lees hier! Bij de dames werd de wedstrijd gewonnen door Bo-Reum Kim, Francesca Lollobrigida pakte brons. Bij de heren was Joey Mantia het rapst, zilver was er voor Seung-Hoon Lee.

 

Wil je alles nog eens rustig teruglezen? Bekijk dan ons liveblog

 

Voor alle uitslagen en standen, klik hier

 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan