Tickets
Shop
Nieuws 10 dec 2016

Bronzen sprinttrein: ‘Precies wat we hadden afgesproken’

De Nederlandse ploeg, bestaande uit Bo van der Werff, Anice Das en Sanneke de Neeling heeft in Thialf het brons op de teamsprint gewonnen. De dames reden ook nog eens een seconde van hun beste tijd af en keerden stralend terug van hun bezoekje aan het podium.

Foto : Soenar Chamid

“Het ging supergoed. We hebben het plan precies zo uitgevoerd als we hadden afgesproken”, begint Anice Das. Waar dat plan uit bestaat? “Dat zeggen we natuurlijk niet”, lachen de vrouwen. “Nee hoor, het gaat er bijvoorbeeld om dat we goed starten en dat we Sanneke op de juiste positie krijgen.”

De wedstrijd over drie rondes wordt afgesloten door De Neeling, die daarmee de volle mep rijdt. “Het is daarom heel belangrijk dat we op de juiste snelheid weggaan”, legt Bo van der Werff uit. “Als de eerste te snel weg is valt er natuurlijk een gat en dan sta je er alsnog alleen voor. We moeten elkaar natuurlijk niet kapot rijden.” 

Elke week beter

De oranje ploeg greep met hun tijd van 1.28,80 net naast het zilver, waar de Russiche ploeg (1.28,68) mee aan de haal ging. “Dat is natuurlijk wel jammer. We zaten er zo dichtbij, maar we kijken eigenlijk alleen nog maar omhoog. We worden elke week beter”, vertelt Das. 

De trein bestaande uit deze drie dames lijkt, inderdaad; als een trein te lopen. Volgens de vrouwen is het dan ook de bedoeling om in deze samenstelling te blijven rijden. “We mogen dat zelf zeker aangeven. Er wordt bij het selecteren natuurlijk gekeken of je een goede 500 rijdt, maar ook naar je rondes op de 1000 meter. We rijden goed in elkaars slag. Het gaat prima samen. Dat kunnen we eigenlijk geen toeval noemen.” 

Al met al een tevreden clubje; “We hebben super lekker geschaatst en de energie van het publiek in Thialf is natuurlijk prachtig”, besluit De Neeling. 

Klik hier voor de liveblog!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan