Group 2
arrow copy Terug
Tips & Trucs

Beter slapen voor goede prestaties

Het is algemeen bekend dat rust leidt tot sneller herstel en betere sportprestaties. Wil jij nog betere prestaties leveren op de ijsbaan? Misschien lukt het wel met deze tips:

Foto : Margarita Bouma

1. Regelmaat
Op vaste tijden opstaan en naar bed gaan is bevorderend voor een goede nachtrust. Hoe meer regelmaat er in je slaaptijden zit, hoe beter je over het algemeen slaapt. Zo sta je de volgende dag uitgerust op en kun je er weer volle bak tegenaan.

2. Verduistering
Een donkere slaapkamer zorgt voor meer nachtrust. Als je overdag veel licht tot je neemt en veel duisternis 's nachts, slaap je beter. Zorg er dus voor dat je slaapkamer gordijnen of een ander soort verduistering heeft die niet te veel licht doorlaat.

3. Leg je telefoon weg
Blijf uit de buurt van blauw licht. Blauw licht, afkomstig van tablets, smartphones, televisies en andere beeldschermen, zorgt ervoor dat je slaap- en waakritme verstoord raakt. Als je goed wilt slapen 's nachts moet je geen blauw licht nemen. De meeste moderne schermen hebben wel een nachtfunctie die zorgt voor vermindering van het blauwe licht, maar het beste is toch om de laatste uren voor je naar bed gaat uit de buurt te blijven van een beeldscherm. 

Wil je overdag meer uit je training halen? Zorg dan dat je genoeg slaap krijgt in een donkere kamer en check niet snel nog even Facebook, Twitter en WhatsApp als je in bed ligt.

Meer tips lezen? Je vindt ze op schaatsen.nl/tips.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan