Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 27 jun 2015

Post over EK-deelname: 'Mooie beloning'

Een verrassend telefoontje van Arjan Smit vertelde Robert Post afgelopen woensdag dat hij toch mee mag naar het EK inline-skaten in Oostenrijk. Na afmelding van Karlo Timmerman en het bedanken van eerste reserve Crispijn Ariëns zal Post nu in actie komen op de marathon.

Foto : Neeke Smit

"Het komt perfect uit", zegt hij. "We komen zo'n vijf dagen ervoor terug van trainingskamp in Zwitserland, dus dan kan ik gelijk door." Voor Post kwam het telefoontje van Smit als een verrassing, want van de afmelding van Timmerman had hij nog geen lucht gekregen. "Ik was er helemaal niet mee bezig", zegt hij. "Ik zie het skeeleren dit seizoen meer als training en voorbereiding voor de winter."

Toch is de rijder van Team Bouw en Techniek ambitieuzer dan bovenstaande uitspraak doet lijken. "Als ik alleen voor het meerijden meeging dan had ik geen 'ja' gezegd", vervolgt hij. "Ik denk nu; goed voorbereiden en hopen dat ik met de juiste aanval mee kan zodat er een mooie uitslag inzit."

Skeelers mee

Grote aanpassingen in zijn trainingsschema hoeft Post niet te maken. In de weken voorafgaand aan het EK heeft hij met zijn ploeg al een trainingskamp in Zwitserland gepland staan. "Daar ga ik wel gewoon naartoe, nu zal ik alleen wel even mijn skeelers meenemen", lacht hij.

Desly Hill gaf aan blij te zijn met de toevoeging van de 22-jarige rijder aan de selectie voor het EK. "Ik heb dit seizoen wel laten zien dat ik met de betere mee kan", zegt Post. "Dat hebben zij waarschijnlijk ook gezien en dan is dit een mooie beloning. Het is natuurlijk wel leuk dat je zo'n mooi internationaal toernooi mag rijden."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan