Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 27 apr 2015

Kamminga wint klassement bij EC Gross-Gerau

Manon Kamminga heeft afgelopen weekeinde bij de Europa Cup in het Duitse Gross-Gerau het eindklassement op haar naam geschreven.

Foto : Neeke Smit

De meervoudig Europees kampioene op inline-skates won weliswaar geen enkele afstand, maar toonde zich met derde plaatsen op de afval- en de puntenkoers en plek zeven op de 500 meter wel de meest constante.

Thuisrijdster Mareike Thum, die de afvalkoers won, legde in het klassement beslag op plaats twee. Haar landgenote Sabine Berg vond haar naam terug op de derde plaats. Ook  voor Johana Viveros (Colombia) en Josie Hofman (Duitsland) viel er iets te vieren. Zij wonnen de puntenkoers en de 500 meter.

Bij de mannen toonde Bart Swings zich de beste in het klassement. De Belg won de puntenkoers, werd tweede op de afvalkoers en beëindigde de 500 meter als achtste. De Fransman Elton de Souza eindigde overall gezien als tweede. Jorge Bolanos uit Ecuador moest het doen met de derde plaats. De zeges op de 500 meter en de afvalkoers waren voor Gwendal Le Pivert uit Frankrijk en de Nieuw-Zeelander Peter Michael.

Bij de kadetten liet Jordy van Workum zich van zijn beste kant zien. De jonge Nederlander won de puntenkoers en eindigde in het eindklassement als tweede. Teun de Wit viel daarin met een vierde plaats net naast het podium. Bij de meisjes overkwam Anna van den Bos hetzelfde.

300 meter

Er werd in Gross-Gerau ook nog een 300 meter verreden, maar de uitslag daarvan telde niet mee voor het algemeen klassement. Bij de dames toonde de Colombiaan Yersi Puello zich in 25,834 de snelste op de kortste afstand, terwijl die eer bij de heren uitging naar de Duitser Simon Albrecht (23,243).

De Nederlandse senioren wisten geen potten te breken, maar bij de kadetten was er wel succes. Janno Botman trok in een nieuw persoonlijk record van 26,327 aan het langste eind.

Bekijk hier alle volledige uitslagen van de Europa Cup in Gross-Gerau.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan