Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 26 jan 2015

Mats Stoltenborg uitgeschakeld

Mats Stoltenborg komt op de Weissensee niet meer in actie. De rijder van Team Tjolk liep een dag voor de Aart Koopmans Memorial een blessure op.

Foto : Neeke Smit

Mats Stoltenborg was een van de rijders waarmee rekening werd gehouden op de Weissensee. De jonge Hoofddorper is bezig aan een sterk seizoen en boekte in Rotterdam al zijn eerste zege in een wedstrijd van de KPN Marathon Cup.

Maar het bezoek aan Oostenrijk draaide uit op een deceptie. Stoltenborg moest een dag voor de eerste race van de Grand Prix nog wat formaliteiten afhandelen bij de tent van de organisatie langs de Weissensee. Onderweg daar naartoe gleed Stoltenborg uit en verzwikte zijn enkel.

’’Het was meteen dik’’, vertelt ploegleider Bertjan van der Veen, die een streep door de naam van Stoltenborg kon zetten voor de AKM. Die streep kan er nu ook door voor de overige wedstrijden. Van der Veen: ’’Hij komt deze week op de Weissensee in ieder geval niet meer in actie. Het is zelfs maar de vraag of hij dit seizoen nog aan rijden toekomt. Dat is een behoorlijke tegenvaller.’’


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan