Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 21 dec 2014

Knegt slaat weer toe met zilver op 500 meter

Sjinkie Knegt blijft de medailles aaneen rijgen. De 25-jarige Fries pakte bij de wereldbeker in Seoul het zilver op de 500 meter. Zaterdag won de shorttracker ook al brons op de kilometer.

Knegt maakte er in het Mokdongstadion een prachtige sprint van. De Nederlander moest bij de start de olympisch kampioen van Vancouver, Charles Hamelin, voor zich dulden maar pakte de Canadees al snel terug. In de laatste ronde vond Knegt nóg een gaatje en wurmde zich tussen de Zuid-Koreaan Yi-Ra Seo en wereldkampioen Dajing Wu. Seo vierde in eigen huis zijn feestje. Het zilver ging naar Knegt, voor Hamelin.

Op dezelfde afstand wist Freek van der Wart door te dringen tot de halve eindstrijd. Daarin kwam de voormalig Europees kampioen te kort ten opzichte van Wu en Hamelin, nadat hij wat werd opgehouden door een valpartij. In de B-finale ging Van der Wart onderuit. Hij eindigde als zevende. In het wereldbekerklassement stijgt Knegt, met slechts drie optredens, naar de vijfde plaats. Van der Wart neemt nu positie twaalf in.

Breeuwsma en Van Ruijven

Daan Breeuwsma kwam in de kwartfinales niet verder dan plaats vier. Ook klassementsleider Dmitry Migunov werd in dezelfde race uitgeschakeld, maar behoud de leiding op de 500 meter. Breeuwsma eindigde als dertiende.

Bij de vrouwen legde Lara van Ruijven opnieuw beslag op een startplek in de finalerondes. De 21-jarige Zuid-Hollandse kwam tot de derde plaats in de kwartfinales en werd daarmee elfde. Wereldrecordhoudster Kexin Fan greep haar vierde overwinning op de sprint en blijft daarmee ongeslagen op deze afstand. Het zilver ging naar de Zuid-Koreaanse Ji-Soo Jeon, voor de Britse Elise Christie.

Rianne de Vries schaatste in de halve eindstrijd van de 1500 meter naar plaats vijf en eindigde daarmee als vijftiende.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan