Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 16 nov 2014

Smeekens verslagen door Kulizhnikov

Pavel Kulizhnikov heeft bij zijn eerste World Cup zijn tweede overwinning gepakt. De jonge Rus was op de 500 meter Jan Smeekens te snel af.

Foto : Francois Wieringa

Kulizhnikov was de enige van de sprinters die in Obihiro onder de 35 seconden dook. Hij reed 34,96. Smeekens probeerde in de laatste rit uit alle macht om onder die tijd te komen, maar hij bleef steken op 35,09 en de zilveren medaille. Ryohei Haga uit Japan werd derde met 35,17.

In 2012 werd Kulizhnikov geschorst omdat hij bij de WK junioren in Obihiro van dat jaar positief was getest tijdens een dopingcontrole. Hij mocht twee jaar lang geen wedstrijden rijden. Dit seizoen is zijn rentree in het wedstrijdcircuit.

Gerben Jorritsma kwam tot een tijd van 35,61. Dat leverde hem de veertiende plaats op. Hein Otterspeer raakte bij het ingaan van de laatste binnenbocht de pion en die mispeer leverde hem veel tijdsverlies op. Hij kwam niet verder dan de zeventiende tijd: 35,75. Hij was daarmee wel net sneller dan Pim Schipper (35,79) die achttiende werd.

Na twee wedstrijden leidt Kulizhnikov in de stand om de World Cup. Hij heeft evenveel punten als Smeekens, die tweede staat. Beiden hebben 180 punten achter hun naam. Ruslan Murashov, uit Rusland staat derde.

Volg alles rondom de ISU World Cup in Obihiro via onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan