Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 09 okt 2014

Van Riessen gaat schaatsen en baanwielrennen combineren

Laurine van Riessen gaat het langebaanschaatsen combineren met wielrennen op de baan. Dat heeft de schaatsster van Team Activia woensdag laten weten.

Foto : Sander Chamid

De 27-jarige Leidse ging in op een uitnodiging van de Nederlandse wielerbond, die op zoek is naar versterking voor de nationale baanselectie, en maakte indruk.

Van Riessen deed de voorbije dagen met succes op de fiets mee aan een intensieve trainingsstage onder leiding van bondscoach René Wolff en verdiende een plek in Oranje als startster voor het onderdeel teamsprint.

Komende winter krijgt het schaatsen nog voorrang en zal Van Riessen zich op de houten piste beperken tot trainen. Wolff en haar schaatstrainer Jac Orie gaan zo snel mogelijk overleggen hoe beide programma's met elkaar verenigd kunnen worden.

Explosief

Van Riessen beseft dat het combineren van de twee sporten soms wel even puzzelen wordt, maar onoverkomelijke problemen verwacht ze niet. "Ik denk dat de trainingen vrij goed overeenkomen. Heel veel dingen die zij ook doen, doen wij ook. Wij zitten bij de schaatsploeg sowieso heel veel op de fiets en dat is wel een voordeel. Ik ben gewoon explosief", zegt ze tegenover de NOS.

Bondscoach Wolff heeft hoge verwachtingen van Van Riessen en hoopt haar in anderhalf jaar tijd op te leiden voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. "Je moet heel sterk zijn en het liefst heel explosief. Van Riessen komt hier als duidelijk sterkste uit de test."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan