Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 30 okt 2014

Canada neemt Bloemen op in World Cup-selectie

Ted-Jan Bloemen is door de Canadese schaatsbond opgenomen in de selectie voor de eerste serie World Cups. Wanneer de geboren Nederlander, die onlangs emigreerde en een Canadees paspoort bemachtigde, daadwerkelijk zijn internationale debuut maakt voor het land, is echter nog de vraag.

Foto : Huub Snoep

De 28-jarige rijder moet eerst een zogeheten clearance zien te verkrijgen om mee te kunnen doen aan de wedstrijden van de ISU. Het is uitgesloten dat Bloemen die toestemming op tijd binnen heeft om  van 14 tot 16 november mee te kunnen doe aan de eerste World Cup in Obihiro.

Bloemen hoopt stiekem op een rentree bij de wedstrijden in Seoul, die een weekeinde later op het programma staan, maar de kans dat dat lukt, lijkt ook klein. In dat geval zal Bloemen dit seizoen geen tien kilometer rijden op World Cup-niveau, aangezien dat de enige keer is dat deze verreden wordt.

De voormalig Nederlands kampioen allround richt zich dan ook op deelname aan de World Cups in Berlijn en Heerenveen, die in december op de rol staan. Normaal gesproken moet al het papierwerk dan in orde zijn.

Bloemen maakte afgelopen weekend indruk met een Canadees record op de tien kilometer en persoonlijke toptijden op de vijf kilometer en de 1500 meter bij selectiewedstrijden in Calgary.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan