Group 2
arrow copy Terug
Kort door de bocht 10 okt 2022

Geen snelle tijden in Inzell, beste vrouw Elfstedentocht '63 overleden

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Geen snelle tijden in Inzell tijdens trainingswedstrijden
Het afgelopen weekend zijn er weer diverse trainingswedstrijden verreden. In Inzell kwamen zaterdag en zondag veel schaatsers in actie tijdens de Internationale Saisoneröffnung. De omstandigheden in de Max Aicher Arena waren verre van optimaal, dus veel snelle tijden werden er niet geklokt. Alle uitslagen van de wedstrijden van de wedstrijden in Inzell zijn hier te vinden. Ook in Thialf werd er dit weekend geschaatst. De uitslagen van die wedstrijden zijn hier te vinden. 

Meike de Vlas, beste vrouw tijdens Elfstedentocht van 1963, overleden
Enkele dagen geleden is Meike de Vlas overleden. De Vlas won als roeister zilver op het Europees Kampioenschap van 1964. Een jaar eerder deed ze mee aan de zwaarste Elfstedentocht ooit. De Vlas reed de heroïsche tocht van 1963 niet uit, maar ze was wel de vrouw die het verste kwam. Na Franeker werd ze van het ijs gehaald. Geen enkele vrouw haalde die dag de finish. Van de 10.000 toerrijders kwamen uiteindelijk slechts 69 schaatsers aan in Leeuwarden.

 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan