Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 13 jan 2022

Van naslagwerken krijg je nooit genoeg

Niet te missen! Schaatsseizoen 2020-2021 is er weer. Nummer 49 is pas net uit, maar toch gaat de fantasie al met je aan de haal. Want met welke specials zou de redactie van hét naslagwerk op schaatsgebied volgende winter tevoorschijn komen als de halve eeuw wordt aangetikt? Ach, laten we niet te hard van stapel lopen; eerst genieten van het huidige exemplaar dat genoeg heeft te bieden.

Toch zijn mijmeringen leuk en bieden ze de kans (in gedachten ) op reis te gaan. Nummer 50? Een verhaal over de man die op Friese doorlopers de Baltische zee overstak? Of zou er een exclusieve publicatie in zitten uit het Elfstedendagboek van Willem-Alexander? Het is sowieso heerlijk wegdromen over de sport die een hele natie kan betoveren….mits er natuurijs ligt.

Tot die jubileumuitgave op de markt komt, valt er natuurlijk genoeg te grasduinen in Schaatsseizoen 2020-2021 waarin het hele scala dat jaarlijks terugkeert is te vinden: de complete uitslagen van alle wedstrijden die er in de nu al beroemde schaatsbubbel zijn verreden, resultaten van over de grens en vanzelfsprekend het hoofdstuk waarin de mensen passeren die ons zijn ontvallen. Het is jammer te constateren dat het (door corona?) een uitgebreide In memoriam is geworden…

De geschiedenis spreekt altijd tot de verbeelding: wat te denken van een informatief overzicht en een bezoek aan een hardrijderij op een februarimiddag in 1954 waar vierduizend toeschouwers op af kwamen. Verder het antwoord op de vraag of er ook op de Friese Waddeneilanden wordt geschaatst.

Het boek Schaatsseizoen 2020-2021 kan vanaf nu worden besteld door het overmaken van 25 euro op IBAN-rekening NL30 INGB 0000 3414 05 ten name van Stichting Schaatsseizoen, Fonejacht 6, 9204 KN Drachten. Geef daarbij aan ‘jaargang 49’. Nogmaals een dringend verzoek om bij uw bestelling ook uw adres te vermelden. De banken doen dat niet meer automatisch (zoals vroeger). Dat moet u zelf doen! Omdat in ons adressenbestand diverse vaste klanten eenzelfde achternaam hebben, komt het te vaak voor, dat wij niet kunnen nagaan van wie een bestelling afkomstig is.

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan