Group 2
arrow copy Terug
Olympische Spelen 29 sep 2021

Alleen Chinese fans welkom bij Winterspelen

Bij de Olympische Spelen van Beijing zullen alleen toeschouwers worden toegelaten die op het Chinese vasteland wonen. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité woensdagavond bekendgemaakt. Ook moeten sporters die niet volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus 21 dagen in quarantaine.

Foto : Soenar Chamid

Omdat het coronavirus de wereld nog altijd in zijn greep houdt, heeft het IOC ervoor gekozen om, net als tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokio, strenge regels te hanteren. Zo zal er rond de diverse evenementen voor de sporters een 'bubbel' worden gecreëerd, die niet mag worden verlaten. Atleten verplaatsen zich met speciale transportmiddelen van hotels naar trainings- en wedstrijdlocaties en iedereen in de bubbel wordt dagelijks getest.

Bij de KNSB heeft men ook kennis genomen van de verplichte quarantaine voor niet-gevaccineerde sporters. "Dat is wel een dingetje", zegt technsich directeur Remy de Wit. "Met NOC*NSF volgen we het beleid dat we sporters dringend adviseren om zich te laten vaccineren. China maakt het nu bijna onmogelijk om ongevaccineerd deel te nemen. We gaan de komende weken aan scenario's werken voor sporters die zich plaatsen voor de Spelen en niet gevaccineerd zijn. Wat is de route om toch te komen tot een optimale prestatie? Dat wordt in ieder geval een andere route dan gebruikelijk."

De Winterspelen vinden van 4 tot en met 20 februari in Peking plaats.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan