Group 2
arrow copy Terug
Kort door de bocht 15 nov 2021

Schildklierproblemen Hekman, Noord-Holland/Utrecht wint Residentie Cup

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats- en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Hekman aan de kant
De trui van de Nederlandse kampioen marathon op kunstijs is voorlopig niet in wedstrijdverband te aanschouwen. Gary Hekman moet de komende tijd rust nemen. Bij bloedonderzoek is gebleken dat de 33-jarige schaatser problemen heeft met zijn schildklier. Na een 25e plaats bij de openingswedstrijd was Hekman in Enschede afwezig, in Heerenveen moest hij de koers al snel verlaten. Marathonploeg Hoolwerf Heiwerken / AB Vakwerk zal het een tijdje zonder hem moeten stellen. De formatie van coach Roy Boeve heeft wel een invaller weten te vinden. Max van Honschoten maakte zaterdag in Haarlem zijn debuut in de kleuren van de ploeg. De 22-jarige Spaarndammer reed eerder bij de beloften voor Ormer ICT. 

Residentie Cup
De eerste grote krachtmeting van de beste junioren is in Den Haag gewonnen door de talenten uit het gewest Noord-Holland/Utrecht. De gewestelijke juniorenwedstrijd is elk jaar een belangrijk meetmoment op weg naar de internationale juniorenwereldbekers en de NK Allround. De afstandswinnaars zijn al zeker van een startbewijs bij de World Cups over twee weken in Inzell. Dat zijn Pien Smit en Tim Prins (500 meter), Evelien Vijn en Gert Wierda (1500 meter), Evelien Vijn en Stijn van de Bunt (3000 meter). 

Uno en Sakamoto winnen in Japan
De NHK Trophy in Tokyo is gewonnen door thuisrijders Shoma Uno en Kaori Sakamoto. Uno hield zijn Amerikaanse concurrent Vincent Zhou op grote achterstand en won daarmee voor de tweede keer deze ISU Grand Prix. Ook voor Sakamoto was het haar tweede overwinning. De voorsprong op haar landgenote Mana Kawabe bedroeg achttien punten. Bij het paarrijden (Mishina / Galliamov) en ijsdansen (Sinitsina / Katsalapov) ging de zege naar de Russische duo's.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan