Group 2
arrow copy Terug
Corona 11 mei 2021

Mogelijke versoepelingen van coronamaatregelen per 19 mei

Bij een persconferentie heeft het kabinet dinsdagavond verdere versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. De versoepelingen gaan in op 19 mei onder voorwaarde dat het aantal ziekenhuisopnames verder daalt. Als dit niet het geval is, wordt de pauzeknop ingedrukt en worden de versoepelingen uitgesteld.

De belangrijkste versoepelingen voor de sportwereld zijn voor binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden. Deze gaan onder voorwaarden weer open. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Ook buiten wordt er weer meer mogelijk. Volwassenen onder de 27 jaar en kinderen mochten eerder al meer op het gebied van buiten sporten. Zij mogen bijvoorbeeld buiten gezamenlijk sporten zonder anderhalve meter afstand te houden. Ook volwassenen boven de 27 jaar kunnen weer buiten sporten in groepsverband, maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. 

Terrassen bij sportlocaties mogen ook weer open. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen. De openingstijden zijn van 06.00 tot 20.00 uur. Andere voorwaarden zijn maximaal 50 personen op een terras en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden.

Naast de bovenstaande versoepelingen wordt er meer mogelijk op het gebied van recreatie, kunst en cultuur, zowel binnen als buiten. Verhuurlocaties van bijvoorbeeld fietsen en kano's kunnen ook open. 

De verwachting is dat de nieuwe versoepelingen worden verwerkt in een nieuw sportprotocol van NOC*NSF. Meer informatie is te vinden op knsb.nl/corona.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan