Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 06 mrt 2021

Shorttrackkampioen Lim wil voor China naar Olympische Spelen

Regerend wereldkampioen shorttrack Hyo-jun Lim wil komend seizoen voor China in actie komen. De Zuid-Koreaan heeft een Chinees paspoort aangevraagd om volgend jaar bij de Olympische Spelen in Beijing namens het gastland aan de start te staan.

Foto : Soenar Chamid

Het Zuid-Koreaanse nieuwsbureau Yonhap meldt het nieuws op basis van bronnen dichtbij de shorttracker. Lim zou zijn ingegaan op een uitnodiging van de Chinese schaatsbond, omdat hij onzeker zou zijn of hij wel het nationale team zou halen na zijn veroordeling voor seksuele intimidatie. In de zomer van 2019 werd hij door de Koreaanse bond geschorst vanwege het naar beneden trekken van de broek van een jongere teamgenoot in aanwezigheid van de vrouwelijke schaatsers. 

In mei 2020 werd Lim door de rechter tot een boete veroordeeld, maar in hoger beroep werd hij weer vrijgesproken. De zaak ligt nu bij het hooggerechtshof. Intussen is de schorsing van Lim opgeheven, maar als hij alsnog veroordeeld wordt gaat deze opnieuw in. Dat zou zijn kansen op de Olympische Spelen drastisch doen slinken. 

De 24-jarige Lim, vanwege de afgelasting van het WK in 2020 nog altijd de regerend wereldkampioen op vier onderdelen, heeft al een connectie met China. Zijn oude coach Sun-tae Kim, die hem naar olympisch goud coachte op de 1500 meter, is momenteel hoofdtrainer in China. Viktor Ahn is zijn assistent. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan