Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 01 aug 2021

Erwin Mesu (32) hangt schaatsen aan de wilgen

Erwin Mesu heeft zijn schaatscarrière beëindigd. De winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht van 2015 is het plezier in het trainen verloren en heeft daardoor besloten niet meer verder te gaan met marathonschaatsen.

Foto : Neeke Smit

"Na veertien jaar genieten van racen en trainen in drie verschillende sporten verloor ik de laatste maanden het vertrouwen dat ik nog honderd procent uit mijn lichaam kon krijgen. Daarmee verloor ik ook het plezier om elke dag te gaan trainen. Ik heb mezelf altijd beloofd dat ik zou stoppen als ik het plezier in trainen zou verliezen. Dat moment is nu", laat de 32-jarige Mesu op zijn Instagram weten.

Mesu boekte in 2015 - een jaar nadat zijn jongere broer Niels er won - zijn mooiste zege uit zijn loopbaan. Op de Oostenrijkse Weissensee was hij de sterkste in de Alternatieve Elfstedentocht. In de zomer van 2019 nam de Zeeuw al tijdelijk afstand van de sport; hij besloot om enkele maanden met een camper door de Alpen te reizen. In oktober vervolgde hij zijn loopbaan echter weer bij Team Douma Staal en namens die ploeg reed hij op 29 februari 2020 zijn laatste wedstrijd bij de beloften.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan