Group 2
arrow copy Terug
Olympische Spelen 02 aug 2021

Laurine van Riessen grijpt naast historisch brons in Tokio

Net geen historische medaille voor Laurine van Riessen op de Olympische Spelen in Tokio. Bij het baanwielrennen greep de oud-schaatsster samen met Shanne Braspennincx naast het brons op het onderdeel teamsprint.

Foto : Soenar Chamid

In de strijd om het brons was Rusland te sterk voor het Nederlandse koppel.  Van Riessen (33) en Braspennincx (30) waren met een tijd van 32,504 niet snel genoeg om Daria Shmeleva en Anastasiia Voinova te verslaan (32,252). Het Olympisch goud was voor China dat in de finale te snel was voor Duitsland.

Met de bronzen medaille had Laurine van Riessen geschiedenis kunnen schrijven. Ze zou daarmee de eerste Nederlandse atlete zijn die zowel op de Zomer- als de Winterspelen een medaille pakt. Van Riessen won eerder al het brons op de 1000 meter bij de Winterspelen van Vancouver in 2010.

Van Riessen en Braspennincx plaatsten zich eerder op de maandagochtend op het Izu Velodrome voor de strijd om het brons. Ze deden dit tegen Polen in een Nederlands record van 32,30. Goud of zilver zat er niet meer in omdat Duitsland en China veel sneller waren. De Chinese vrouwen noteerden zelfs een wereldrecord van 31.804. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan