Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 28 apr 2021

World Inline Cup schrapt wedstrijden in Tsjechië en Colombia

De World Inline Cup kent dit seizoen twee wedstrijden minder. De cyclus van marathonwedstrijden wereldwijd heeft de wedstrijden in Ostrava (19 juni) en Barranquilla (19 september) van de kalender gehaald. Eerder werd ook Rennes (30 mei) vanwege de gevolgen van de coronapandemie afgelast.

Foto : Neeke Smit

Met name de afgelasting van de wedstrijd in Colombia is opvallend. De wedstrijd in de kuststad zou namelijk een week na het WK Inlineskaten worden gehouden. Vooralsnog staat dat toernooi gewoon nog op de kalender van 4 tot en met 11 september in Cartagena. De twee steden liggen krap 100 kilometer uit elkaar. 

Waar de WIC enkele steden heeft moeten schrappen, zijn na de oorspronkelijke publicatie in januari nog twee wedstrijden aan de kalender toegevoegd. De competitie begint op 23 mei in het Italiaanse L'Aquila. Het seizoen wordt afgesloten met een wedstrijd in Sarasota, Florida. De wedstrijd in Zandvoort staat nog altijd op de planning voor 7 augustus. 

Afgelopen zomer moest de organisatie van de World Inline Cup vrijwel alle wedstrijden van de kalender schrappen. Enkel de wedstrijd op Madeira kon na een verplaatsing van de oorspronkelijke datum alsnog plaatsvinden.

De aangepaste World Inline Cup 2021:
23 mei: L' Aquila (ITA)
30 mei: Rennes (FRA)
13 juni: Funchal (POR)
19 juni: Ostrava (CZE)
3 juli: Harbin (CHN)
7 augustus: Zandvoort
19 september: Baranquilla (COL)
25 september: Berlijn (GER)
3 oktober: Dijon (FRA)
17 oktober: Sarasota (USA)


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan