Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 22 apr 2021

Paarrijders James en Radford maken samen comeback

De Canadese Vanessa James (33) en Eric Radford (36) hebben een nieuw partnerschap gevormd en zullen komend seizoen namens Canada uitkomen in het paarrijden. Beide kunstschaatsers hebben eerder internationaal gestreden met verschillende partners: James vertegenwoordigde Frankrijk en Radford in het Canadese nationale team.

Foto : CSPA

De spreekwoordelijke vonk sloeg over in november tijdens opnames van het televisieprogramma Battle of the Blades. Na een snelle release vanuit de Franse schaatsbond zijn ze sinds maart serieus in training. "Samenwerken met Eric is een heel spannende carrièremogelijkheid. Ik kijk uit naar een seizoen vol inspiratie, vreugde en persoonlijke groei. We kijken allebei erg uit naar dit nieuwe hoofdstuk in ons leven", vertelt James op de website van Skate Canada. "Ik kijk uit naar deze nieuwe samenwerking met Vanessa en om weer het ijs op te gaan en te doen waar we van houden", zegt Radford. "We kijken ernaar uit om te zien wat de toekomst in petto heeft voor ons partnerschap."

Een bericht gedeeld door Eric Radford (@ericradford85)

Het duo traint in Quebec onder leiding van Julie Marcotte en zal Canada internationaal vertegenwoordigen, wat betekent dat ze kunnen deelnemen aan de komende Olympische Spelen in Beijing. Canada heeft twee startplekken in het paarrijden. James en Radford kwamen dit seizoen allebei niet in actie. James en haar vorige partner Morgan Ciprès werden in 2019 Europees kampioen, wonnen brons op het WK in 2018 en vertegenwoordigde Frankrijk op de Spelen van 2014 en 2018. In september 2020 kwam er een onverwacht einde aan hun partnerschap nadat Ciprés werd beschuldigd van seksueel misbruik in Florida waar hij trainde.

Radford en voormalig partner Meagan Duhamel waren zevenvoudig Canadees kampioen, werden twee keer wereldkampioen en wonnen brons op de Spelen in 2018. Duhamel en Radford kondigden hun pensionering aan in april 2018. Op sociale media zegt Duhamel dat ze 'overrompeld' is door het besluit van haar (oud-)partner en vriend om terug te keren. Volgens Duhamel was het tweetal bezig met hun professionele carrière in het showschaatsen en komt daar nu een abrupt einde aan. In een interview met CBC Sports zegt Radford dat hij Duhamel wel degelijk op de hoogte heeft gesteld. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan