Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 05 jan 2020

Schulting en Roes pakken Nederlandse shorttracktitels

Suzanne Schulting en Sven Roes hebben in Leeuwarden de nationale shorttracktitels veroverd. Schulting was een klasse apart op de 500, 1000 en 1500 meter. Roes legde zijn basis voor de eindzege met een verrassende overwinning op de 1500 meter.

Foto : Sander Chamid

De jonge Fries hield op het eerste onderdeel Daan Breeuwsma en Friso Emons achter zich. Op de 500 meter eindigde Roes naast het podium en op de 1000 meter werd hij tweede. Dylan Hoogerwerf en Breeuwsma veroverden de afstandstitels op respectievelijk de 500 en 1000 meter. Roes maakte in Leeuwarden het verschil in de superfinale over 3000 meter. Hij werd daar tweede, achter Jens van 't Wout.

Hoogerwerf werd op het afsluitende - en tevens beslissende - onderdeel derde. De afgelopen twee NK's, beide keren in Heerenveen gehouden, werden gewonnen door Breeuwsma. Ditmaal werd de 33-jarige Fries tweede, het brons was voor Hoogerwerf.

Schulting werd in 2017 voor het eerst Nederlands kampioene. Vorig seizoen eindigde ze in Heerenveen als tweede, achter Lara van Ruijven. Op de 1500 meter was Schulting dit jaar sneller dan Yara van Kerkhof en Rianne de Vries, die tweede en derde werden. Op de 500 meter was het podium hetzelfde en op de 1000 meter werd De Vries tweede en Van Ruijven derde.

In de superfinale zakte Schulting na een valpartij van koppositie naar plek zeven, maar dat veranderde niks aan het klassement: Schulting pakte goud, het zilver en brons ging naar De Vries en Van Ruijven. 

Klik hier voor de volledige uitslagen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan