Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 27 jan 2020

Hoolwerf geeft verjaardag glans met overwinning tweede KPN Grand Prix

Twee jaar geleden vierde Bart Hoolwerf 'zijn mooiste verjaardag ooit' door op de Weissensee de Nederlandse titel op natuurijs te pakken. Dit jaar gaf de rijder van AB Vakwerk zichzelf opnieuw een mooi verjaardagscadeau: de winst in het criterium op de Weissensee. Na 60 kilometer was hij de snelste in de massasprint.

Foto : Vincent Riemersma

De wedstrijd bij de mannen werd als ware het een kunstijswedstrijd gecontroleerd door AB Vakwerk. De groene trein reed volledig in dienst van Bart Hoolwerf, die zich de hele wedstrijd gedeisd kon houden. "Ik heb niks hoeven doen", sprak Hoolwerf blij nadat hij zijn eerste zegevreugde had gevierd met zijn ploeggenoten. "De jongens hebben superwerk gedaan. Ik hoefde alleen te sprinten."

Toch werd het de mannen van AB Vakwerk niet makkelijk gemaakt. Meteen na de start sprong een grote groep van twaalf mannen weg uit het peloton. Zij namen de proef op de som en keken of er iets te halen viel in deze wedstrijd. Binnen de kortste keren werden zij toch weer teruggepakt en na een soloaanval van Niels Immerzeel (Port of Amsterdam) leek het er al vroeg op dat de wedstrijd op een sprint zou gaan uitdraaien. 

Dat was buiten een groep van acht gerekend. Met nog vier ronden van 5,5 kilometer waagden Jordy Harink, Robin Snoek, Evert Hoolwerf, Jouke Hoogeveen, Sjoerd den Hertog, Mart Bruggink, Pijke Steenhuis en Bart de Vries waagden de poging. AB Vakwerk verloor echter nooit de controle. Met Evert Hoolwerf in de kopgroep en met drie toegewijde helpers in het peloton om de snelheid erin te houden bleef de druk erop staan. In de laatste ronde werden zij dan ook weer ingerekend en met drie kilometer te gaan kon de sprintvoorbereiding beginnen. 

In de sprint stond er geen maat op Bart Hoolwerf, zo moest ook de nummer twee Crispijn Ariëns toegeven. "Ik word er gewoon opgelegd door hem. De afgelopen dagen ging het allemaal net niet in de sprint. Ik ben blij dat ik die sprint nu heb teruggevonden. Het geeft vertrouwen voor woensdag", verwijst de rijder van Okay Fashion & Jeans naar de Alternatieve Elfstedentocht. 

Top-10 KPN Grand Prix 2:
1. Bart Hoolwerf (AB Vakwerk)
2. Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans)
3. Luc ter Haar (AB Direct)
4. Mart Bruggink (Bouwselect)
5. Gary Hekman (AB Vakwerk)
6. Jordy Harink (Royal A-ware)
7. Casper de Gier (Bouwselect)
8. Ronald Haasjes (Bouwselect)
9. Daniel Niero (OR Quest / Bouw & Techniek)
10. Kevin Hoekstra (Bouwselect)

Bekijk hier de volledige uitslag. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan