Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 23 jan 2020

Dilemma's met Imke Vormeer: 'Ik ben best wel een flapuit'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert Schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Imke Vormeer.

Foto : Sander Chamid

Bio
Naam:
Imke Vormeer
Geboortedatum:
23-06-1988
Woonplaats: 
Meppel
Team:
 Team A6Grootinauto’s
Specialiteit: 
Lange afstanden/ marathon
Opmerkelijk: Vormeer zou in 2018 haar World-Cup-debuut maken, maar dat ging door een procedurefout van de ISU en de KNSB niet door.
Instagram: @imkevormeer

Dilemma's
NK Marathon of NK Afstanden
"Bij de NK Afstanden zat Thialf afgelopen keer weer helemaal vol. Dat is dan zó mooi. Ik moet als marathonner eigenlijk wel NK Marathon zeggen, maar ik denk dat je toch meer waardering krijgt tijdens de NK Afstanden als je minder in het langebaanschaatsen zit, zoals ik & ik vind het sfeertje in Thialf prachtig!"

Inlineskaten of wielrennen
"Ik was altijd van het wielrennen en niet zo van het inlineskaten, maar dat is de laatste jaren veranderd. Ik vind inline skaten nu écht leuker, mits ik het voor elkaar krijg te blijven staan, haha."

Afzien op #deklimvanSteenwijk #12e #gekkebekkentrekken #nieuwpakkie #a6grootinautos 📸@koningjack Vanavond Heerde!

Een bericht gedeeld door Imke (@imkevormeer) op

Brabant of Friesland
"Dan kies ik eerder voor Friesland. In Brabant ben ik opgegroeid, maar inmiddels woon ik al net zo lang in het noorden. Ik heb ook een beetje Friese roots. Mijn oma is er geboren en ook mijn vader komt er vandaan. Het schaatsen leeft daar ook meer."

Lang opblijven of vroeg naar bed
"Lang opblijven. Ik ben niet zo van het vroeg naar bed gaan, maar wel van het uitslapen, haha. Ik vind het heerlijk om ’s avonds op de bank te zitten en televisie te kijken."

Aanmoedigen of aangemoedigd worden
"Aangemoedigd worden, hoewel je het soms niet eens hoort, omdat je super erg in een focus zit.  Als je zelf geen race hebt en op de tribune zit is het wel soms heerlijk om iemand aan te moedigen, want dan voel je geen spanning voor jezelf. 

Elfstedentocht winnen of zilver op de Olympische Spelen
"Elfstedentocht, denk ik. Niet zozeer vanwege het natuurijs, daar ben ik niet zo goed in, maar ik zou het sfeertje en het gevoel van de Elfstedentocht ooit nog eens willen beleven. Als je dan toch van start gaat en de sfeer beleeft, is het toch fantastisch om hem ook te winnen?"

Schaatsen! #zomers #mutsen #afkoelen #11stedenhal #palet #sportbrillenshop #verkoeling #lekkertrainen

Een bericht gedeeld door Imke (@imkevormeer) op

Deelnemen aan Wie is de Mol of Expeditie Robinson
"Ik vind beiden heel tof, maar Wie is de Mol volg ik al heel lang, ieder seizoen. Bij Expeditie Robinson hangt het er ook weer vanaf hoeveel eten je vindt en ik word best chagrijnig als ik honger heb. Ik zou het allebei erg leuk vinden, maar qua spelelement kies ik Wie is de Mol."

Bier of wijn
"Ik lust het allebei wel. Ik was altijd vooral van de wijn, maar sinds twee zomers houd ik ook wel van een biertje. Als ik dan moet kiezen dan kies ik wijn."

DVD of bioscoop
"Voor de beleving vind ik de bioscoop het leukste, hoewel ik daar maar twee tot drie keer per jaar naartoe ga. Sinds het tijdperk Netflix kijk ik eigenlijk nooit meer DVD's. We hebben hier in Meppel nu een leuke bioscoop, dus daar wandel ik soms heen."

Zingen of dansen
"Ik hou wel van een avondje dansen. Zingen vind ik ook leuk, maar dan vooral met nummers in de auto meezingen. Ik denk dat ik beter kan dansen."

Saus erop of ernaast
"Ik doe het er altijd naast. Dan kan ik lekker dippen, anders moet je het zo onder de saus wegeten."

Zelf koken of uit eten
"Ik vind het heerlijk om zelf te koken na een werkdag. Een beetje rommelen in de keuken. Uit eten gaan is ook lekker, maar dat doe ik niet heel vaak. Niet wekelijks in ieder geval."

Risotto 😍 #pumpkin #goatcheese #parmesan #nicedish #sundayspecials #cooking #afterhardwork #cycling #iceskating #restingtime 👌🏻

Een bericht gedeeld door Imke (@imkevormeer) op

Litteken of tatoeage
"Ik zal zelf niet zo snel een tatoeage laten zetten en littekens hebben verhalen.  Voor een litteken kies je over het algemeen niet zelf en voor een tattoo wel. Ik vind littekens mooier, ondanks dat ik wel een hele lelijke heb overgehouden van afgelopen zomer, toen ik op mijn bek ging tijdens het inlineskaten."

Spreken of zwijgen
"Ik ben een flapuit en nadat ik iets zeg denk ik vaak: dat had ik beter voor me kunnen houden. Dat overkomt me dagelijks, haha. Ik houd wel van praten. Soms is het ook lekker om te luisteren, maar over het algemeen vind ik het gezellig om te kletsen."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan