Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 30 dec 2020

Vikingrace 2021 afgelast: 'Maatregelen treffen ons allemaal'

Vanwege de huidige coronasituatie en de onzekerheden voor de komende periode heeft het bestuur en de organisatie van de Vikingrace besloten om de editie van 2021 af te gelasten. Het internationale toernooi wordt jaarlijks aan het eind van het winterseizoen gehouden in Heerenveen.

Foto : Martin de Jong

"Geen rollende koffers, medailles, vlaggen, openingsceremonie... Geen Vikingrace", treurt de organisatie in een persbericht. Eind februari van dit jaar organiseerde STC Rutten de 32e Viking Race in Heerenveen. Op het tweedaagse toernooi was er Nederlands succes voor Angel Daleman, Rosalie van Vliet, Patricia Koot, Chloé Hoogendoorn, Stan van Vliet en Evelien Vijn. "We kijken als organisatie terug op een prachtig toernooi, tegelijkertijd was het organisatorisch een flinke uitdaging toen we in dezelfde week in Europa werden overvallen door Covid-19."

"Nu, bijna tien maanden later, is de situatie niet verbeterd en hebben we te maken met maatregelen die ons allemaal treffen", vervolgt het bericht. "De huidige beperkingen raken velen. Dit is ingrijpend. Uiteindelijk hebben alle maatregelen één doel en dat is het virus verslaan. We hopen dat iedereen gezond blijft en dat we in 2022 de 33e Vikingrace kunnen organiseren."

De Vikingrace, dat sinds 1989 wordt georganiseerd, is het grootste internationale schaatstoernooi voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën van 11 tot en met 16 jaar. Honderden deelnemers uit heel Europa vinden jaarlijks hun weg naar Heerenveen. Veel schaatsers die nu aan de internationale top staan, hebben in het verleden ereplaatsen behaald tijdens de Viking Race. Bekende oud-deelnemers zijn onder anderen Sven Kramer, Ireen Wüst, Koen Verweij, Marrit Leenstra en Kai Verbij. 

Een bericht gedeeld door Viking Race (@vikingrace_stcrutten)


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan