Group 2
arrow copy Terug
Dilemma's op donderdag 05 sep 2019

Dilemma's met Tom Kant: 'Ben best wel een beach boy'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Tom Kant.

Foto : Sander Chamid

Bio
Naam: Tom Kant
Geboortedatum: 24-04-1997
Geboorteplaats:
Landsmeer
Team:
 Gewest Fryslân
Opmerkelijk: Kant werd als jongeling eens tweede bij de Vikingrace, het officieuze EK voor B-junioren.
Instagram: @tom.kant

Dilemma's:
500 of 1000 meter
"1000 meter! Ik vind dit wel een lastige, omdat beide afstanden erg leuk zijn. Alleen als een 1000 meter heel goed is gegaan, geeft mij dat meer een voldaan gevoel dan een goede 500 meter."

1.09 of 1.49
"1.09! Ik weet namelijk dat onder de tijd van 1.50 rijden er makkelijk in zit. Dat komt omdat ik de 1500 meter afgelopen jaar weinig heb gereden. Deze afstand ga ik komend seizoen weer oppakken en dan gaat het snel lukken. Bij de 1000 meter is de uitdaging en daardoor de voldoening groter. Daarom wil ik liever onder de 1.10."

Wereldkampioen of tweede op de Olympische Spelen
"Ik zou liever wereldkampioen willen worden, want dan ben je de beste van de wereld. In mijn ogen is dat het hoogst haalbare na olympisch kampioen worden."

Auto of fiets
"Fiets. Ik doe alles op de fiets, want ik heb geen auto. Met wedstrijden leen ik die altijd van mijn ouders. Vaak gaan mijn ouders ook mee naar wedstrijden en dan rijdt één van hen."

Tijd om naar huis te gaan! Verre van vlekkeloze races. Blij met 36,3 - 1:11,5 - 1:51,1 , mijn niveau en de stappen die ik zet. Op naar sneller! #trainingskamp #inzell #victronenergy #ekwadraat #decoverf

Een bericht gedeeld door Tom Kant (@tom.kant) op

Afwassen of de was doen
"Dan kies ik toch voor de was doen. Ik heb een enorme hekel aan afwassen. Ik heb ook geen vaatwasser, dus moet alles met de hand doen. Er blijft ook geregeld weleens wat staan in de keuken."

Zelf koken of uit eten
"Ik vind zelf koken wel leuk. Ik heb een vriendenclubje in Heerenveen waar we vaak gezamenlijk mee koken. Dan proberen we nieuwe gerechten uit, dat is erg leuk. Soms is het ook wel handig als ik getraind heb en dan bij iemand kan aanschuiven."

Meedoen aan The Voice of Holland of Love Island
"The Voice. Mijn teamgenoten vinden het altijd wel lachen als ik ga zingen. Ik denk ook dat iedereen het supergrappig vindt als ik daar aan meedoe, al denk ik niet dat ik een ronde verder kom, haha."

Strand of bergen
"Ik ben van mezelf best wel een beach boy. Ik hou van de zon en het strand. Ik kies alleen voor de bergen. Ik vind het heerlijk om te fietsen in de bergen. Afgelopen zomer ben ik naar Frankrijk geweest om te fietsen. Dat was fantastisch."

Restday☀️ tomorrow back on the ice❄️ #summerice

Een bericht gedeeld door Tom Kant (@tom.kant) op

Surfen of skiën
"Ik kies sneller voor de wintersport. Ik vind snowboarden namelijk supervet. Vroeger ging ik altijd met mijn ouders elk jaar op wintersport. Door het schaatsen kan dat nu niet, maar ik zou het wel weer erg gaaf vinden om te gaan snowboarden."

Ochtend of avond
"Mijn ploeggenoten zeggen altijd dat bij mij om 22.00 uur het lichtje wel uitgaat. Ik denk dus dat ik eerder een ochtendmens ben."

Zingen of dansen
"Het liefst allebei. Ik vind het leukst om de Nederlandse hiphop mee te brullen."

Messi of Ronaldo
"Ronaldo. Ik vind het heel gaaf hoe hij met zijn sport bezig is. Hij traint heel hard naast de trainingen met de club. Hij post ook weleens filmpjes van trainingen op Instagram. Ik vind het wel leuk om hem via die manier te volgen."

Beetje gek doen met Esderius op een mini ijsbaan❄️#shorttrack #winteriscoming #wehoudenhetoplangebanen #leuk 📷: @martindejong

Een bericht gedeeld door Tom Kant (@tom.kant) op

Tour de France of Vuelta a España
"Tour de France. Er deden afgelopen jaar jongens aan mee waar ik vroeger zelf nog tegen heb gefietst. Als ik door was gegaan als wielrenner had ik ook het liefst de Tour gereden. Daarom is deze keuze makkelijk."

Inlineskaten of shorttrack
"Shorttrack. Je hoeft me niet wakker te maken voor een skeelertraining, dat vind ik het minst leuke onderdeel van de zomer."

Twitter of Instagram
"Ik heb geen Twitter. Toen ik op social media actief werd, was Twitter bijna weer uit. Ik ben er dan ook maar niet aan begonnen. Op Instagram ben ik heel actief."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan