Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 17 nov 2019

Sven Roes pakt eerste StarClass-zege in Lausanne

Bij de eerste StarClass-wedstrijd voor junioren en senioren heeft Sven Roes de eindzege gepakt. De 19-jarige shorttracker wist alle drie de afstanden te winnen en was zodoende ook de winnaar in het eindklassement. De tweede plaats was voor Milan Grugni, derde werd Kay Huisman.

Foto : Sander Chamid

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Italië. Elisa Confortola was de winnares van zowel de 500 als de 1000 meter en had aan een vijfde plaats op de 1500 meter genoeg voor de eindwinst. Anne Floor Otter won de 1500 meter en eindigde namens het RTC Noord op de tweede plaats. Viola de Piazza werd derde in de gemengde categorie voor junioren en senioren.

Bij de jongens junioren ging de zege naar Luca Spechenhauser. De Italiaan was de meest constante rijder gedurende het weekend en hield een heel contingent aan Nederlanders achter zich. Jens van 't Wout, die over twee weken zijn World Cup-debuut mag maken, won de 1500 meter en eindigde als tweede in het klassement. Hugo Bosma, de winnaar van de 500 meter, eindigde als derde. 

Ready??⏳ ... BOOOM!! 💥Starclass & ISU Junior Challange weekend in Lausanne!🇨🇭 First one of the season! Let's gooo! 🔶⚫💪 ... #Wadro #evoskates #fila #ctoheerenveen #topsportnoord #dewalrus ------------------- #teamwadro #ShortTrackSkating #shorttrack #longtrack #speedskating #ijzersterk #ice #blackisthenewgold #training #workhard #competition #progress #winners #onehanddown #isu #starclass

Een bericht gedeeld door RTC Noord Shorttrack (@rtcnoordshorttrack) op

De wedstrijden bij de junioren B werden een Nederlands feestje. Daan Kos, Jari van Polen en Jenning de Boo verdeelden de medailles bij de jongens, terwijl Michelle Velzeboer, Nikki Noordergraaf en Esmee Roes bij de meisjes het podium bezetten. 

De relay werd bij de mannen eveneens gewonnen door het Nederlandse team. Steyn Land, Robin van Riet, Hessel van Berkum en Sven Roes wonnen hun heat en noteerden van de overige heats de snelste tijd, waarmee de overwinning veiliggesteld werd. Bij de vrouwen werd het team van Emma van Zuijlen, Anne Floor Otter, Klaske Baars en Michelle Velzeboer tweede achter het Italiaanse team.

Bekijk hier alle uitslagen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan