Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 12 nov 2019

Alle uitslagen van de NK's Marathon gebundeld in een boek

Het boek NK's Marathon, alle uitslagen is uit. In dit boek, samengesteld door Huub Snoep, staan alle uitslagen van de Nederlandse kampioenschappen marathon op kunstijs sinds 1971/1972 op een rij. In dit overzicht van 172 pagina's staan de resultaten van de mannen, vrouwen, B-rijders en veteranen.

Daarnaast vind je in dit boek ook de uitslagen van de NK's op natuurijs in Nederland en podiumoverzichten van de Open NK's in het buitenland. Ook podiumoverzichten van de NK's Jeugdmarathon op kunstijs zijn hierin opgenomen. Bij de uitslagen zitten illustraties en waar nodig bijzonderheden. Het boek vertelt het verhaal over het ontstaan van het marathonschaatsen en de eerste NK's, en over de succesvolste marathonrijders op kunstijs en buitenlands natuurijs.

Het is het vijfde uitslagenboek dat door leden van de commissie historie en statistiek van de KNSB is samengesteld. Eerder verschenen Nederlandse kampioenschappen langebaan 1887-2003, Nederlandse kampioenschappen kortebaan en supersprint, Nederlandse kampioenschappen kunstrijden 1940-2016 en Nederlandse kampioenschappen schoonrijden 1885-2012.

Boekgegevens: 172 pagina's, geïllustreerd, paperback.
Prijs boek: € 17,50 + € 3,50 verzendkosten. Bestellen kan via huubsnoep@hotmail.com


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan