Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 29 mrt 2019

Douwe de Vries plakt er nog een jaartje aan vast

Douwe de Vries is eruit. Hij heeft zijn contract bij Team Jumbo Visma met één jaar verlengd. De 36-jarige Fries voelt zich nog veel te goed om zijn carrière te beëindigen.

Foto : Soenar Chamid

De Vries besloot na het teleurstellend verlopen olympische seizoen om in eerste instantie nog één jaar door te gaan om zo de zure nasmaak van het missen van de Spelen weg te spoelen. De Vries, die vorig seizoen vader werd van een zoontje, had echter niet kunnen voorspellen dat afgelopen seizoen zijn beste seizoen ooit zou worden.

Met een Nederlandse titel op de mass start, een Nederlandse allroundtitel, een wereldtitel op de ploegenachtervolging en een vierde plek op het WK Allround kon De Vries niets anders dan er nog een jaartje aan vastplakken. "Mensen zeggen weleens dat je moet stoppen op je hoogtepunt, maar wat is je hoogtepunt? Als je op je 36e nog zo veel progressie kunt boeken, waarom zou dat op je 37e dan niet kunnen?", aldus De Vries op het kanaal van de ploeg.

"Natuurlijk heb ik de laatste tijd wel getwijfeld of ik door moest gaan, maar dat had niks met mijn motivatie te maken. Na alles goed op een rijtje te hebben gezet, ben ik tot dit besluit gekomen en ik wil er nog één keer alles uithalen. Ik heb mijn beste seizoen ooit gehad en laten zien dat ik nog niet versleten ben. Uiteraard spelen de prestaties van afgelopen seizoen een belangrijke rol in mijn keuze."

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan