Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 26 jun 2019

Radboud organiseert voor tweede maal internationaal skeelerweekend

Na een succesvol debuut in 2018 organiseert Radboud Inline Skating dit weekend voor de tweede keer het Internationaal Skeelerweekend. De West-Friese vereniging nam vorig jaar na twintig jaar het stokje over van Haulerwijk en Wolvega.

Foto : Sjaak Schipper

De organisatie heeft ook dit jaar weer een aantrekkelijk programma opgesteld, met wedstrijden over verschillende afstanden op zowel de gecoate piste in Wervershoof als het wegparcours in Medemblik. De deelnemers komen onder meer uit Polen, Finland, Denemarken en België. Voor alle categorieën zijn er prijzen te verdienen, van de jongste pupillen tot en met de junioren A. 

Niet onbelangrijk om te vertellen is dat Radboud ook een kleine funfactor toevoegt aan het toernooi, dat vooral als laagdrempelig en leuk gezien moet worden. Op zaterdagavond zal er namelijk een relay worden gereden, waarin teams het tegen elkaar opnemen. Denk hierbij aan aan familieteams, of een moederteam tegen hun eigen kinderteam. Het doel is om zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te skeeleren.  

Net als tijdens het KPN NK Inlineskaten van vorige maand zal er weer een kidsplein aanwezig zijn. Op de zaterdagavond is er in de vernieuwde kantine in Medemblik een loterij met een grote prijzentafel. 

Bekijk hier meer informatie over het toernooi.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan