Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 08 jul 2019

Ter Haar en Dijkstra in afwachting van finalerace: 'Kijken wat het weer morgen doet'

Waar de regen op de eerste dag van het WK Inlineskaten in Barcelona al twee finales dwarsboomde, is dag twee uiteindelijk volledig in het water gevallen. Het gehele programma werd noodgedwongen geannuleerd en is verschoven naar woensdag. Ook de verzette finales van zondag konden wederom geen doorgang vinden.

Foto : Eline Hooghiemstra

Volgens schema stonden maandag de 500+D meter, afvalkoers (junioren), 1000 meter en punten-afvalkoers (senioren) op het programma. 's Ochtends begonnen de inlineskaters met warmrijden onder een dreigende lucht met bliksem en gedonder. Nadat de eerste heat van de 500 meter van start was gegaan, verschenen de eerste regendruppels op de baan.

Al gauw kwam de regen met bakken uit hemel. Nadat de (her)start tot tweemaal was uitgesteld, werd uiteindelijk besloten om de gehele wedstrijddag naar de rustdag (woensdag) te verplaatsen. Vervolgens was het de bedoeling om aan het eind van de middag de geschrapte finales van zondag in te halen. Ondanks verwoede pogingen om de natte baan op tijd droog te krijgen, werd uiteindelijk de knoop doorgehakt om de races wederom af te blazen.

 

"Dit hoort ook een beetje bij skeeleren, je bent afhankelijk van het weer", zegt Luc ter Haar. Samen met Ruurd Dijkstra plaatste hij zich zondag voor de eindstrijd. Een race waar het Nederlandse duo nu al vierentwintig uur op wacht. "We hebben vandaag niet zoveel beleefd, vooral in het hotel gehangen tot het droog werd", vertelt Dijkstra.

Als het weer het toelaat, starten dinsdagochtend om negen uur de twee finales van de afvalkoers. De rest van de dag blijft zoals gepland (met de 1000 meter voor junioren, 500+D meter voor senioren en de 3000 meter aflossing), zonder de gebruikelijke pauze in de middag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan