Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 01 jan 2019

Van Tiel en Kennes naar EK Kunstrijden in Minsk

De KNSB heeft de selectie bekendgemaakt voor het EK Kunstrijden in Minsk. Op basis van hun prestaties in de kwalificatietoernooien worden Kyarha van Tiel en Thomas Kennes namens Nederland afgevaardigd. Ook Niki Wories voldeed aan de plaatsingscriteria, maar omdat Nederland slechts een startplaats heeft bij de senioren dames, is zij reserve.

Foto : Soenar Chamid

Voor Van Tiel wordt het haar tweede deelname aan het EK. Vorig jaar in Moskou kwam ze net tekort voor een finaleplaats. Op het WK voor junioren stond ze wel in de finale. De 18-jarige Rotterdamse deed in de zomer twee keer mee aan de Junior Grand Prix wedstrijden van de ISU en behaalde bij de Golden Spin in Zagreb afgelopen november voldoende punten om plaatsing voor het EK af te dwingen. Ook Kennes voldeed in Kroatië aan de kwalificatie-eisen. 

Michel Tsiba wordt samen met zijn partner Darya Danilova niet afgevaardigd. Zij hopen zich wel nog te plaatsen voor het WK, dat later dit jaar in Japan gehouden wordt. Samen met de selectie voor het EK heeft de KNSB ook bekendgemaakt dat Caya Scheepens bij NOC*NSF is voorgedragen voor het European Youth Olympic Festival.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan