Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 26 jan 2019

Twee medailles voor Nederlandse junioren op WK Shorttrack

De Nederlandse junioren hebben op de tweede dag van het WK Shorttrack in Montréal twee medailles binnengesleept. Xandra Velzeboer en Georgie Dalrymple zorgden voor zilver en brons op de 500 meter achter de ongenaakbare Maame Biney.

Biney, die in de halve finale al een wereldrecord voor junioren liet noteren op de kortste afstand, reed in de finale onbedreigd naar de zege. De Amerikaanse prolongeerde haar titel. Velzeboer probeerde kort na de start de Koreaanse Chae Hyun Kim te passeren, maar viel daarbij terug naar de laatste positie. Dalrymple ging vervolgens in derde positie onderuit en kwam als vierde over de finish. Kim kreeg een penalty voor het hinderen van Velzeboer bij haar inhaalpoging en zo schoven de Nederlandse dames op naar het podium. 

Op de 1500 meter behaalde Velzeboer opnieuw een finaleplaats, maar in de finale kwam ze niet verder dan de zevende plek. Anne Floor Otter (penalty) en Marijn Wiersma (no time) bleven steken in de halve finale, evenals Sven Roes (penalty) bij de mannen. Op de 500 meter viel voor Melle van 't Wout het doek in de heats. Broer Jens (penalty) en Bram Steenaart (derde in de heat) schopten het tot de kwartfinale.

De relayheren plaatsten zich knap voor de finale die zondag op het programma staat. De Nederlanders (met Sven Roes, Bram Steenaart en Jens en Melle van 't Wout) eindigden in hun halve finale kort achter de Japanse junioren, die een wereldrecord voor junioren reden. Nederland bleef op zijn beurt Hongarije net voor. De Nederlandse vrouwen wisten zich eerder al niet te plaatsen voor de volgende ronde.

Bekijk hier de beelden van de A-finale 500 meter bij de dames.
Klik hier voor alle uitslagen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan